Az idős férfi felajánlotta testét a tudománynak, ám amikor halála után megvizsgálták az orvosok, meglepő felfedezést tettek.

Rendkívüli esetről számoltak be birminghami orvosok a Journal of Medical Case Reports című orvosi folyóiratban. Egy 78 éves férfi, aki végrendeletében a tudománynak ajánlotta fel a testét, valóban tudományos szenzációt okozott. Ugyanis nem csak egy pénisze volt... és nem is kettő.

A férfi egy rendkívül ritka fejlődési rendellenességgel az úgynevezett triphalliával született, ám az sem lehetetlen, hogy nem is volt tudatában annak, mennyire különleges anatómiával rendelkezik. Ugyan három pénisze volt, ezek közül csak az egyik volt működőképes az orvosok szerint, a másik kettő a herezacskó bőréből nőtt ki.

A Birminghami Egyetem orvosi karának kutatói szerint minden öt-hatmillió fiúból egy születik egynél több pénisszel, így világszerte alig több mint 100 olyan esetet jegyeztek fel, amikor a diphallia – két pénisz – fordult elő. A férfi állapota azonban annyira ritka, hogy jelenleg ő a második olyan eset a világon az 1600-as évek óta, akiről orvosi feljegyzés született. Az első egy iraki csecsemő volt, akit 2020-as születésekor diagnosztizáltak. Őt azonnal megműtötték, és eltávolították a felesleges szerveket.

Azt nem tudni, hogy a férfi hogyan élhetett ilyen sokáig úgy, hogy egyetlen orvos, vagy hozzátartozó sem vette észre állapotát, pedig a szakemberek szerint ez nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem funkcionális hiányosságokat is. Ilyen lehetett például a gyakori húgyúti fertőzés, merevedési zavar vagy termékenységi problémák. A dyspareunia   tartós vagy visszatérő nemi szervi fájdalom, amely közvetlenül a szex előtt, közben vagy után jelentkezik   szintén probléma lehetett, tekintettel „a másodlagos és harmadlagos péniszek lehetséges erekciójára” - tették hozzá az orvosok.

Egyelőre az orvosok még nem tudják, hogy mi okozza ezt a furcsa születési rendellenességet, de valószínűleg véletlenül történik az anyaméhben, a nemi szervek kialakulása idején.

(Daily Mail)

(Borítókép: csodálkozó orvosok. Illusztráció: Getty Images)