Travis Shreeve másfél hetet töltött kómában, és elképesztő részleteket osztott meg arról, mit tapasztalt ebben az állapotban.

Travis Shreeve, egy könyvelő, akinek az egészsége a Covid alatt jelentősen romlott, egy nap hirtelen összeesett otthonában. Előzőleg még csak légzési nehézségeket tapasztalt, de aztán minden gyorsan rosszabbra fordult.

Mondtam a feleségemnek, hogy hívjon mentőt

– emlékezett vissza Travis, aki hamarosan kómába esett, és 10 napot töltött ebben az állapotban.

Az eszméletvesztés előtti emlékei homályosak, csupán néhány részletre emlékszik, például a kórházba szállításra. De ami ezután következett, az élete egyik legmeghatározóbb élményévé vált. Travis azt mondja, hogy a kómában „sokkal tudatosabb volt, mint valaha”, és úgy érezte, hogy az orvosok és nővérek nem törődtek vele.

Láttam őket, de mintha figyelmen kívül hagytak volna, pedig tudtam, hogy valami nagyon nincs rendben

– emlékezett vissza.

A LaDbible cikke szerint Travis azt mondta, hogy a kómában töltött másfél hét számára olyan volt, mintha három hónapig tartott volna.

Életem legfélelmetesebb időszaka volt

– mondta Travis, aki harcolt azért, hogy lélegezni tudjon. „Voltak pillanatok, amikor azt hittem, ez lesz az utolsó lélegzetem.”

Majd valami furcsa történt. Travis egy különös helyre került, amelyről azt mondta: „gyönyörű, tiszta és fehér volt.” Úgy írta le ezt a helyet, mintha „tökéletesen tiszta” lett volna, és meg volt róla győződve, hogy ez nem a Föld volt. Ebben az állapotban Travis elfelejtette a valóságos világot és az őt körülvevő problémákat.

Két titokzatos személy is megjelent előtte, akiket bár nem látott, de biztosan érzékelte a jelenlétüket. Az egyik egy nő volt, akiről úgy érezte, hogy ismeri és szereti.

Azt mondta nekem, hogy minden rendben lesz

– emlékezett vissza Travis. A nő valamilyen módon közbenjárt érte, és Travis úgy érezte, hogy neki köszönheti a visszatérését. Amikor Travis végül felébredt a kómából, biztos volt benne, hogy ez a nő valahogyan „megmentette” őt. 

(Borítókép: Travis Shreeve. Fotó: Youtube)