Potom pénzért ajánl repülőjegyet egy télen is napsütéses desztinációra a Ryanair. A népszerű turista célpont kiváló választás, ha valaki olcsón akar elmenekülni az itthon egyre hidegebb idő elől.

Egy hétre még visszaköszön a kellemes őszi idő hazánkba, ám jövő hét szerdától intenzív lehűlés, nappalonként átlagosan 12 Celsius-fokos maximumok várhatók. Aki még elmenekülne egy kicsit a hideg elől, annak érdemes gyorsnak lennie, ugyanis nem mindennapi ajánlatot fedeztek fel nemrég a Ryanair oldalán.

Az ír diszkont légitársaság nevetségesen olcsó, nagyjából hétezer forintos repülőjegyet kínál egy népszerű turista célpontra, ahol a hideg téli időszakban is kellemes napsütés várja az odalátogatókat.

Ez a célpont nem más, mint a Portugália legdélibb tartományában, Algarvében található Faro városa, amely az ország legdélibb települése a legmagasabb októberi hőmérséklettel, amely 24-25 Celsius-fok körüli. Tengerparti fekvése miatt lenyűgöző kilátás nyílik innen az óceánra és a strandokra, nem mellesleg egy korsó sör átszámítva mindössze 800 forint, ami nem drágább az itthoni tarifánál.

A lehetséges programok között akad barlangtúra, delfinekkel úszás, borkóstoló, és hajókirándulás, de a strandolási lehetőség sem utolsó, hiszen ilyen időben még bátran meg lehet mártózni a tengerben. Szintén szuper program, ha csak gyönyörködünk egy este az Atlanti-óceán feletti naplementében, ha pedig mozgalmasabb éjszakai kikapcsolódásra vágyunk, valamivel több mint kétezer forintért kapható vonatjegy Lagos városába, ahol a klubok a kora reggeli órákig nyitva tartanak, a híres Duna Beachen pedig gyakran rendeznek élő DJ-s éjszakai partikat. Napközben itt kajakozni, szörfözni, quadozni, túrázni és várost nézni is lehet, hiszen a település történelmi építészete lélegzetelállító. Visszatérve Faróba pedig nagy eséllyel élvezhetjük a napsütést, hiszen a területen évente átlagosan 300 napon napfényes az idő.

(LADBible)

(Borítókép: Emberek szállnak fel a Ryanair egyik járatára. Illusztráció: Getty Images)