Egy olcsó, de zseniális TikTok-trükk segít megszabadulni a téli reggeleken az autó szélvédőjén lévő, bosszantó párától. Alig kerül többe, mint egy kávé.

Ugye ismerős a helyzet, amikor törölgeti a szélvédőt, maximumra tekeri a légkondit, de a helyzet mintha egyre rosszabb lenne, és a párától alig lát ki? Szerencsére van egy egyszerű és olcsó megoldás, amely jelenleg nagy népszerűségnek örvend a TikTokon – írja a LADBible.

Egy TikTok-felhasználó, @allukreviews osztott meg egy „életmentő” trükköt, amely kevesebb mint 5 ezer forintba kerül, és garantáltan segít megszabadulni a páralecsapódástól. A videóban bemutatott módszer lényege, hogy páramentesítő zacskót helyez el az autó műszerfalára, amely felszívja az összes nedvességet.

Csak helyezze a műszerfalra a páramentesítőt, és elfelejtheti a reggeli szélvédő törlést!

– javasolja a videóban. 

@allukreviews How did i not know about these little things earlier … #dehumidifier #dehumidifierbags #cardehumidifier #cartok #tiktokmademebuyit ♬ original sound - JTrendzz

Ezek a páramentesítők nemcsak hatékonyak, hanem újrafelhasználhatók is, így ár-érték arányban verhetetlenek. A TikTok-videó hatására az Amazonon is özönlöttek a pozitív vélemények. Egy vásárló úgy nyilatkozott: „Minden reggel legalább 15 percet töltöttem a szélvédő letisztításával.

Most ezzel a módszerrel szinte azonnal indulhatok.

Miért párásodnak be az autók télen?

Ivan Wu, a Halfords autóipari szakértője szerint a téli párásodás oka a külső hideg levegő és a belső meleg, nedvességgel teli levegő találkozása. Amikor az autóba nedves, havas ruhákkal ül be, a vízgőz kicsapódik a hideg ablakokon, amelyek így azonnal párássá válnak.

Hogyan működik a páramentesítő?

Az autós páramentesítők természetes granulátumokkal vannak töltve, amelyek felszívják a levegő nedvességét, így csökkentik a párásodást az autóban. Újra és újra használhatók, elég őket egy radiátoron vagy mikrohullámú sütőben megszárítani.

(Borítókép: Bepárásodott szélvédő. Fotó: Getty Images)