Rekordmennyiségben rendeltek a vendégek egy német étterem egyik pizzájából, ami végül gyanús lett a rendőrségnek is. Lecsaptak a helyre, és kiderült, valóban nem a szószban volt a siker titka.

Rajtaütött a német rendőrség egy düsseldorfi pizzérián, mert túl sok pizza fogyott. Na nem az eladási mennyiséggel volt a gond, és még csak nem is higiéniai problémák merültek fel. A már-már filmekbe illő bűnügyi sztoriban 

Michael Graf von Moltke bűnügyi igazgató elmondása szerint az érintett étterem már tavasszal az élelmiszerellenőrök, és a rendőrség figyelmének középpontjába került, amikor feltűnt, hogy az egyik pizzájuk, a 40-es számú, feltűnően nagy mennyiségben fogy a többihez képest. 

Mint kiderült, a siker titka nem a szószban volt, az adott pizzát rendelők egy „különleges feltétet" is kaptak a dobozban: kokaint.

Az első rajtaütésnél a pizzéria tulajdonosának lakásába is bementek a zsaruk, ahol a férfi menekülés közben kihajított egy zsák kábítószert az ablakon, ami a hatóságok szerint „pont a rendőrök karjaiba esett”.  A 36 éves férfit néhány nap múlva kiengedték az őrizetből, ő pedig nagy lendülettel újra megnyitotta üzletét, és tovább terjesztette a 40-es számú pizzát.

Azonban a rendőrök, ahelyett, hogy azonnal újra letartóztatták volna, inkább hagyták működni egy ideig, és pár hét nyomozás után nem csak őt, de egy hatalmas nyugat-német droghálózatot is le tudtak kapcsolni. 

Az nem derült ki, hogy a híres pizzát mennyiért lehetett megvásárolni az azóta bezárt étteremben.

(LadBible)

(Borítókép: pizzát faló nő. Illuszráció: Getty Images)