Lehetetlennek tűnő helyzetbe került korábban a hónapban egy nő, aki az ausztráliai Hunter régióban túrázott. A telefonja két szikla közé esett, majd amikor megpróbált utána nyúlni, fejjel lefelé a hasadékba csúszott és beszorult.

Korábban sosem láttak hasonlót az ausztrál rohammentősök, akiket egy két szikla közé szorult nőhöz riasztottak korábban e hónapban. A nő az elejtett iPhone-ját próbálta kihalászni, amikor fejjel lefelé becsúszott a szűk, három méter mély hasadékba és ott ragadt. A barátai először az ausztrál segélyhívószámot próbálták tárcsázni, ám térerő híján sikertelenül. Végül egy óra után az Új-Dél-Wales-i kormányzatot (NSW) és annak mentőszolgálatát sikerült elérniük, ahonnan rohammentősök érkeztek a helyszínre.

A mentőknek nem volt könnyű dolguk, először ugyanis fából támasztékot kellett készíteniük, hogy a nagyobb sziklák elmozdításakor a többi ne induljon omlásnak és lapítsa össze a hölgyet. Végül a több mint 500 kilogrammos sziklák elmozdítása után több mint egy óráig tartott, amíg a nőt a sziklaképződmény egy igen szűk S-alakú kanyarjában sikerült kinavigálniuk.

„Mentőorvosként eltöltött 10 évem alatt még sosem találkoztam ehhez hasonló esettel. Kihívást jelentett, de az erőfeszítéseink végül kifizetődtek. Mindenkinek megvolt a maga szerepe, és mind hihetetlenül jól dolgoztunk együtt. A mentési művelet összesen több mint hét órát vett igénybe” – nyilatkozta Peter Watts, az NSW Ambulance mentőorvos-szakértője.

Csodával határos módon a nőnek csak néhány karcolása és zúzódása lett, a telefonját azonban nem sikerült „kimenteni”. A közösségi médiában rengetegen fejezték ki az elismerésüket a mentősöknek.

(LADBible)

(Borítókép: Sziklák közé szorult nő. Fotó: NSW Ambulance)