A 41 éves férfi online ismerkedett meg a vele egykorú nővel, aki egy idő után fizikailag és lelkileg is hónapokon át bántalmazta.

A férfiak családon belüli bántalmazása nem olyan ritka, mint azt egyesek gondolják – a 41 éves Gareth Jones azért osztotta meg történetét, hogy erőd adjon sorstársainak. A férfi 2021 júliusában online ismerkedett meg a szintén 41 éves Sarah Rigby-vel. Eleinte minden nagyon jól alakult, bár Jones egy kicsit túlzónak találta Rigby ragaszkodását, amit eleinte a nagy szerelem megnyilvánulásának gondolt.

Pár hónappal később azonban a nő egyre jobban átvette az irányítást a kapcsolatban, rávette Jonest, hogy költözzön hozzá, és annak ellenére, hogy a lakása családi tulajdon volt, nem kevés bérleti díjat fizettetett vele, és a rezsit is a férfi állta. 

A bántalmazás egyre durvább lett, a nő átvette a kontrollt a férfi pénzügyei fölött, szigorú szabályokat állított fel, és megakadályozta, hogy tartsa a kapcsolatot a családjával. Jones nem lehetett a lakásban egyedül, és saját kulcsot sem kapott.

Ráadásul Rigby azza kínozta, hogy még a vécét vagy a zuhanyzót sem használhatta, amikor akarta, és sokszor kénytelen volt elszaladni egy étterembe vagy a közeli pubba, hogy elvégezhesse a dolgát. Ha nem úgy viselkedett, ahogy a nő elvárta, akkor a padlón, takaró nélkül kellett aludnia, és végül már azt is megszabta neki, hogy mennyit ehet.

Rigby fizikai erőszaktól sem riadt vissza, ütötte, rúgta vagy épp karmolta Jonest, aki az állandó éhezés, a fizikai és érzelmi bántalmazás miatt két hónap alatt 28 kilót fogyott. A nő ráadásul azzal fenyegette, hogy ha bárkinek szólni mer, akkor ő jelenti fel a rendőrségen azzal, hogy a férfi megtámadta.

2022 tavaszán végül a férfi segítséget kért a ManKind Initiative nevű szervezettől, és feljelentést tett a rendőrségen. Végül több mint egy év terápiára volt szüksége, hogy elkezdjen felépülni a történtekből. Sarah Rigbyt pedig idén húsz hónap börtönre ítélte a bíróság.

(BBC)

(Borítókép: kétségbeesett férfi. Illusztráció: Getty Images)