Az osztálytermekben most minden a „skibidi WC” körül forog, a tanárok pedig minden eszközzel próbálják megfékezni ezt az őrületet.

Emlékszünk még, amikor a legnagyobb sulibotrány az volt, ha valaki sminket használt? Nos, 2023-ban az igazi őrület a „skibidi WC” lett – egy furcsa kifejezés, ami teljesen átveszi az uralmat az iskolákban. A jelenség egy YouTube-sorozatból indult, amelyet Alekszej Geraszimov animátor készített, és amitől a TikTok-felhasználók pillanatok alatt megőrültek. A legfiatalabb generáció, az általános iskolás gyerekek, teljesen odavannak ezért a szürreális, kissé hátborzongató animációért, és most a „skibidi WC” kiabálása lett az új kedvencük.

Nem csoda, hogy a tanárok már minden kreativitásukat bevetik a „skibidi WC”-hullám megfékezésére. Az egyik tanár például vicces szabályt vezetett be az osztályban: a diákok csak meghatározott időpontokban, például dél és reggel 9:15 között, valamint délután 4 és éjfél között kiabálhatják a „skibidi WC”-t – vagyis csak akkor, amikor nincsenek iskolában.

Ez szándékos!

– mondta a tanár mosolyogva, bár az arcán látszott, hogy ő maga is értetlenül áll az őrület előtt.

@slidesai Why is this a thing #teacher #teachersoftiktok #school ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Vannak azonban tanárok, akik már teljesen megunták a dolgot. Egyikük odáig ment, hogy táblára írta:

A skibidi WC-t az osztályomban betiltottam.

Egy másik tanár az interneten osztotta meg, hogy ha még egyszer hallja ezt a szót, inkább feladja.

A Redditen is sok tanár kifejtette véleményét erről a trendről. Egyikük így írt: „Ez bosszantó és megzavarja az órát, de minden generációnak megvan a maga divatja.” Mások pedig már csak nevetnek az egészen, mondván:

Minden évben van valami újabb őrület. Most éppen ez az.

Módszerek a „Skibidi WC” ellen

Néhány tanár pedig inkább a humor erejével próbál hatni. Az egyikük így írt: „Ha már eleged van belőle, próbáld ki az én módszeremet! Elkezdtem énekelni a „skibidi WC” dalát magam is: skibbidy bop bop bee bee skibiddy bop bop beep beep boop. A gyerekeim GYŰLÖLTÉK, hogy énekelem, és végül teljesen abbahagyták!”

LaDbible

(Borítókép: modern nyilvános WC. Fotó: Getty Images)