• Címlap
  • slash Magasélet
  • slash Celeb
  • slash Outfit
  • slash Enter
  • slash Perfekt
  • slash Check-out
  • slash iFaktor

  • send
  • like
  • GettyImages-sb10062836i-001
    Check-out

    Híres séfek osztják meg legpraktikusabb ünnepi főzési tippjeiket

    Szerző Neve

    Ring Tamás

    person-add Követés
    2024.11.27. 20:52
    facebook messenger pinterest
    A karácsonyi és hálaadási készülődéshez nem árt néhány profi tipp, amivel nemcsak időt, hanem energiát is spórolhatunk
    A karácsonyi és hálaadási készülődéshez nem árt néhány profi tipp, amivel nemcsak időt, hanem energiát is spórolhatunk. Híres séfek és a Food Network sztárjai osztották meg trükkjeiket, amelyek segítségével garantáltan lenyűgözi vendégeit, miközben a konyhai káoszt is minimálisra csökkenti. Fotó: Ryan McVay / Getty Images Hungary
    Jonathon Sawyer egyszerű trükkje a vaj gyors megpuhítására Jonathon Sawyer, a chicagói Adorn séfje egy praktikus módszert ajánl a kemény vaj gyors megpuhítására

    Jonathon Sawyer egyszerű trükkje a vaj gyors megpuhítására 

    Jonathon Sawyer, a chicagói Adorn séfje egy praktikus módszert ajánl a kemény vaj gyors megpuhítására. Melegítsünk egy pohár vizet a mikrohullámú sütőben egy percig, majd öntsük ki. Az üres, forró poharat fordítsuk rá a vajra, és hagyjuk állni. A pohárban rekedt hő néhány perc alatt megpuhítja a vajat, így azonnal használatra kész lesz.

    Fotó: South China Morning Post / Getty Images Hungary
    Tony és Cathy Mantuano tippje: így lesz ropogósabb a pulykabőr Ha szeretnénk, hogy a pulyka bőre extra ropogós és gyönyörű aranybarna legyen, dörzsöljük be grappával sütés előtt

    Tony és Cathy Mantuano tippje: így lesz ropogósabb a pulykabőr 

    Ha szeretnénk, hogy a pulyka bőre extra ropogós és gyönyörű aranybarna legyen, dörzsöljük be grappával sütés előtt. Ez a szőlő alapú olasz szesz magas cukortartalmával tökéletesen karamellizálja a bőrt. Ne aggódjunk, az alkohol teljesen elpárolog a sütés során.

    Fotó: Rick Kern / Getty Images Hungary
    Sujan Sarkar egyszerű trükkje a krémes levesekhez Sujan Sarkar, a Baar Baar NYC séfje azt ajánlja, hogy adjunk néhány darab fagyasztott avokádót a turmixgépbe, amikor levest vagy pürét készítünk

    Sujan Sarkar egyszerű trükkje a krémes levesekhez 

    Sujan Sarkar, a Baar Baar NYC séfje azt ajánlja, hogy adjunk néhány darab fagyasztott avokádót a turmixgépbe, amikor levest vagy pürét készítünk. Ettől az étel kellemesen krémes lesz, ráadásul még a joghurtot is helyettesíthetjük vele, ha valami újat szeretnénk kipróbálni. Egyszerű és nagyszerű megoldás!

    Fotó: San Francisco Chronicle/Hearst N / Getty Images Hungary
    Emily Yuen trükkje a gyorsabb tésztakelesztéshez Emily Yuen, a Bessou séfje egy egyszerű módszert ajánl a kenyértészta gyorsabb kelesztésére

    Emily Yuen trükkje a gyorsabb tésztakelesztéshez 

    Emily Yuen, a Bessou séfje egy egyszerű módszert ajánl a kenyértészta gyorsabb kelesztésére. Tegyük a tésztát a sütőbe, és helyezzünk alá egy tál forró vizet. A gőz melegen tartja a sütőt, ami felgyorsítja a kelesztést. Ne felejtsük el 30 percenként cserélni a vizet, így a tészta feleannyi idő alatt lesz tökéletes, mintha szobahőmérsékleten hagynánk.

    Fotó: Jason Kempin / Getty Images Hungary
    Cassidee Dabney tippje a vágódeszkák tisztán tartásához Cassidee Dabney, a The Barn at Blackberry Farm séfje szerint a sütőpapír nem csak tepsik kibélelésére hasznos

    Cassidee Dabney tippje a vágódeszkák tisztán tartásához 

    Cassidee Dabney, a The Barn at Blackberry Farm séfje szerint a sütőpapír nem csak tepsik kibélelésére hasznos. Ha a vágódeszkát is sütőpapírral borítjuk, elkerülhetjük, hogy az ételek színt vagy ízt hagyjanak rajta. Ezzel nemcsak a tisztítást könnyítjük meg, hanem a konyhai eszközeinket is megóvjuk a foltoktól és szagoktól.

    Fotó: Rick Kern / Getty Images Hungary
    Kristen Tomlan egyszerű trükkje a megkeményedett barnacukorhoz Ha a barnacukor sziklakeménnyé vált, ne essünk kétségbe! Tegyük egy mikrohullámálló edénybe, fedjük le egy nedves papírtörlővel, majd melegítsük 30 másodperces szakaszokban

    Kristen Tomlan egyszerű trükkje a megkeményedett barnacukorhoz 

    Ha a barnacukor sziklakeménnyé vált, ne essünk kétségbe! Tegyük egy mikrohullámálló edénybe, fedjük le egy nedves papírtörlővel, majd melegítsük 30 másodperces szakaszokban. Közben keverjük át, és pillanatok alatt újra puha lesz, mintha frissen bontottuk volna fel.

    Fotó: Dave Kotinsky / Getty Images Hungary
    Ed Cotton tippje: így marad meleg a szósz az ünnepi asztalon Senki sem szereti a kihűlt, megdermedt mártást az ünnepi pulykához vagy sült húsokhoz

    Ed Cotton tippje: így marad meleg a szósz az ünnepi asztalon 

    Senki sem szereti a kihűlt, megdermedt mártást az ünnepi pulykához vagy sült húsokhoz. A megoldás egyszerű: öntsük a forró mártást egy kisebb termoszba, mielőtt az asztalra tennénk. Így hosszú ideig melegen marad, és bármikor tökéletes állagú szószt kínálhatunk a vendégeknek.

    Fotó: Bravo / Getty Images Hungary
    Stefano Secchi tippje: így szabaduljunk meg a fokhagyma szagától A fokhagyma főzéskor fantasztikus, de a kezünkön már kevésbé

    Stefano Secchi tippje: így szabaduljunk meg a fokhagyma szagától 

    A fokhagyma főzéskor fantasztikus, de a kezünkön már kevésbé. Ha megszabadulnánk a kellemetlen szagtól, egyszerű trükköt alkalmazhatunk: dörzsöljük a kezünket egy rozsdamentes acél kanálhoz hideg víz alatt 30 másodpercig. Ez a kémiai reakció semlegesíti a szagot, amit a hagyományos szappan sem tud eltávolítani. Ezután mossuk meg szappannal és vízzel, és búcsút inthetünk a fokhagymás kezeknek!

    Fotó: Nbc / Getty Images Hungary
    Camari Mick tippje a házi almaborhoz: ne hagyjuk kárba veszni az almahéjat és a magházatAz almahéjat és -magházat ne dobjuk ki – tökéletes alap egy finom házi almaborhoz

    Camari Mick tippje a házi almaborhoz: ne hagyjuk kárba veszni az almahéjat és a magházat

    Az almahéjat és -magházat ne dobjuk ki – tökéletes alap egy finom házi almaborhoz. Tegyük egy lábasba néhány narancsszelettel és őszi fűszerekkel, majd öntsük fel vízzel. Pároljuk 3-4 órán át, és ízesítsük tetszés szerint cukorral vagy mézzel. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a felnőttek számára egy csepp Calvados is mehet bele. Az eredmény? Egy illatos, meleg ital, ami garantáltan lenyűgözi majd a vendégeket!

    Fotó: Eugene Gologursky / Getty Images Hungary
    Giada De Laurentiis ünnepi tippje a tökéletes mártáshoz Egy teáskanál prémium balzsamecet hozzáadásával a mártás gazdagabb ízt és színt kap, amitől sokkal különlegesebb lesz

    Giada De Laurentiis ünnepi tippje a tökéletes mártáshoz 

    Egy teáskanál prémium balzsamecet hozzáadásával a mártás gazdagabb ízt és színt kap, amitől sokkal különlegesebb lesz. Ez az apró trükk garantáltan feldobja az ünnepi ételeket!

    Fotó: Kevin Winter/GA / Getty Images Hungary
    Lidia Bastianich tippje, hogy a tészta sokáig forró maradjon Lidia Bastianich, a híres séf és szakácskönyvszerző szerint a tészta hőmérsékletének megőrzéséhez a tálalásnál is érdemes odafigyelni

    Lidia Bastianich tippje, hogy a tészta sokáig forró maradjon 

    Lidia Bastianich, a híres séf és szakácskönyvszerző szerint a tészta hőmérsékletének megőrzéséhez a tálalásnál is érdemes odafigyelni. Használjunk mély levesestálat, mert egy széles, lapos tányéron a tészta gyorsan kihűl. Emellett melegítsük fel a tálat is – egy hideg tányér azonnal lehűtheti az ételt. Ha a tésztát a tál közepére halmozzuk, sokáig megőrzi a melegét, és igazán élvezhető marad.

    Fotó: JC Olivera / Getty Images Hungary
    Tanya Holland tippje a töltelék tökéletes állagához Tanya Holland, a Top Chef sztárja és séf szerint a töltelék akkor lesz igazán szaftos, ha apróra vágott friss gyümölcsöt adunk hozzá

    Tanya Holland tippje a töltelék tökéletes állagához 

    Tanya Holland, a Top Chef sztárja és séf szerint a töltelék akkor lesz igazán szaftos, ha apróra vágott friss gyümölcsöt adunk hozzá. Az alma különösen jó választás, mert nemcsak a szükséges nedvességet biztosítja, hanem gazdagabb ízt és kellemes textúrát is ad az ételnek. Ez a trükk megakadályozza, hogy a töltelék kiszáradjon a sütés során.

    Fotó: Daniel Boczarski / Getty Images Hungary
    Trisha Yearwood trükkje a tökéletes ördögtojások elkészítéséhezTrisha Yearwood, a countryzene sztárja és a Food Network háziasszonya szerint egy apró trükk is elég a hibátlan ördögtojások elkészítéséhez

    Trisha Yearwood trükkje a tökéletes ördögtojások elkészítéséhez

    Trisha Yearwood, a countryzene sztárja és a Food Network háziasszonya szerint egy apró trükk is elég a hibátlan ördögtojások elkészítéséhez. Édesanyjától tanulta, hogy a tojásokat még főzés előtt, egy nappal korábban fordítsuk meg a kartondobozukban. Ez segít abban, hogy a sárgája pontosan középre kerüljön, így a végeredmény nemcsak finom, hanem látványos is lesz.

    Fotó: Terry Wyatt / Getty Images Hungary
    Maneet Chauhan trükkje a bolti muffinok felturbózására Ha nincs idő sütni, a bolti vaníliás muffinokból is lehet látványos és finom desszertet készíteni

    Maneet Chauhan trükkje a bolti muffinok felturbózására 

    Ha nincs idő sütni, a bolti vaníliás muffinokból is lehet látványos és finom desszertet készíteni. Maneet Chauhan, a Food Network Chopped műsorának bírája azt javasolja, hogy tegyünk a tetejükre egy kanál különleges szószt, például sütőtökös, almás vagy pekándiós krémet. Végül szórjuk meg őket fűszeres kristálycukorral. Egyszerű, gyors és garantáltan lenyűgözi a vendégeket!

    Fotó: Daniel Zuchnik / Getty Images Hungary
    Geoffrey Zakarian praktikus tanácsa a kifutó víz ellen A forrásban lévő víz könnyen kifuthat, de van egy egyszerű megoldás: helyezzünk egy fakanalat az edény tetejére! Ha ez sem elég, egy jégkocka csodákra képes – megfékezi a buborékokat, és garantálja, hogy a tűzhely tiszta marad.

    Geoffrey Zakarian praktikus tanácsa a kifutó víz ellen 

    A forrásban lévő víz könnyen kifuthat, de van egy egyszerű megoldás: helyezzünk egy fakanalat az edény tetejére! Ha ez sem elég, egy jégkocka csodákra képes – megfékezi a buborékokat, és garantálja, hogy a tűzhely tiszta marad.

    Fotó: Dave Kotinsky / Getty Images Hungary
    Alex Guarnaschelli trükkje az előre elkészített sütitésztával Nincs idő saját tésztát készíteni? Egy egyszerű ötlettel még az előre gyártott sütitésztát is különlegessé tehetjük: forgassuk meg kristálycukorban vagy darált dióban, majd szeleteljük fel és süssük meg

    Alex Guarnaschelli trükkje az előre elkészített sütitésztával 

    Nincs idő saját tésztát készíteni? Egy egyszerű ötlettel még az előre gyártott sütitésztát is különlegessé tehetjük: forgassuk meg kristálycukorban vagy darált dióban, majd szeleteljük fel és süssük meg. Ha extra ízt szeretnénk, keverjünk a tésztába csokireszeléket vagy kisebb csokoládédarabkákat, formáljunk belőle golyókat, és süssük ki. Garantáltan senki sem veszi majd észre, hogy nem mi gyúrtuk!

    Fotó: Dave Kotinsky / Getty Images Hungary
    Tartsa melegen a pulykát egyszerűen, mint Bobby FlayBobby Flay szerint a pulyka akkor a legjobb, ha a hús szaftos és meleg marad a tálalásig

    Tartsa melegen a pulykát egyszerűen, mint Bobby Flay

    Bobby Flay szerint a pulyka akkor a legjobb, ha a hús szaftos és meleg marad a tálalásig. Ehhez mindig tart egy fazék forró csirkehúslevest a tűzhelyen. A trükkje: a pulyka mellehúsát levágja és felszeleteli, a lábakról és a combokról pedig lefejti a húst, mintha carnitas készülne. A darabokat egy tálcára helyezi, majd forró húslevessel locsolja meg őket. Ez nemcsak melegen tartja a húst, hanem visszahozza a frissességét és ízét is. Egyszerű, de zseniális ötlet az ünnepi asztalhoz!

    Fotó: Cindy Ord / Getty Images Hungary
    Robert Irvine tippje a tiszta hússzeleteléshez Ha pulykát, sültet vagy sonkát szeletelünk, elkerülhetetlen, hogy legyen némi csöpögés

    Robert Irvine tippje a tiszta hússzeleteléshez 

    Ha pulykát, sültet vagy sonkát szeletelünk, elkerülhetetlen, hogy legyen némi csöpögés. Egy egyszerű trükk, hogy a vágódeszkát egy tepsibe tesszük. Így minden lé a tepsibe folyik, és nem kell a pultot takarítani. Amikor végzünk, egyszerűen csak tálalhatunk, és élvezhetjük az ételt!

    Fotó: Dave Kotinsky / Getty Images Hungary

    Kapcsolódó

      • TV2Play
      Rendkívüli hír: Sydney élő adásban jelentette be, hogy babát vár!

      Rendkívüli hír: Sydney élő adásban jelentette be, hogy babát vár!

      • TV2Play
      Brasch Bence összezavarodott: Nem értette mi történt az értékelés alatt

      Brasch Bence összezavarodott: Nem értette mi történt az értékelés alatt

      • TV2Play
      Elképesztő: Brasch Bencének teljesen más volt a hangja 16 évvel ezelőtt

      Elképesztő: Brasch Bencének teljesen más volt a hangja 16 évvel ezelőtt

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Süti szabályzat
  • RSS
  • Márkabiztonság
  • DSA
  • Közösségi média moderációs elvek
  • Süti beállítások
  • © 1999-2025 Index.hu Zrt.

      A galéria indításához kattintson a képre.

      Híres séfek osztják meg legpraktikusabb ünnepi főzési tippjeiket

      Szerző Neve

      Ring Tamás

      person-add Követés
      2024.11.27. 20:52