Hagyományosan a legtöbb magyar kedvenc karácsonyi ételei közé tartoznak a különböző halas fogások, a töltött káposzta és a bejgli, de újabban itthon is egyre nyitottabbak vagyunk az olyan fogásokra, mint a Wellington-bélszín, a lazac, kacsa, liba vagy pulykasült, esetleg a szűzérme. A szokványos étkeknél maradva azonban voltak, akikben felötlött a kíváncsiság, hogy a külföldieknek melyek tetszenek a legjobban.
A listát a TasteAtlas nevű oldalon tették közzé és kiderült belőle, hogy az első helyen egy olyan étel szerepel, amely nemcsak nálunk, hanem Európa keleti részén, többek között Romániában, Szerbiában, Lengyelországban és Oroszországban is népszerű.
Karácsonykor ellenben hagyományosan csak nálunk fogyasztják a töltött káposztát, amely a dobogó első fokára került.
Az érdekes ebben, hogy a rakott káposztától például kifejezetten undorodnak a külföldiek, a töltött verziót azonban – mint az látszik – nagyon csípik. Korábban a halászlé is előkelő helyen szerepelt a listán, ám az mostanra lecsúszott a rangsorról.
( Promotions )
(Borítókép: Karácsonyi vacsora. Illusztráció: Getty Images)