A Taste magazin két hozzávalót javasol a rántottához, hogy az minden eddiginél finomabb legyen.

Kétségtelen tény, hogy hazánkban rengetegen imádják a tojásrántottát, amelyet az emberek nagy része örömmel fogyaszt reggelire. Az ilyen klasszikus, népszerű fogásoknál már egyre kevesebb meglepetés éri az embert, ha a hozzávalókról vagy az elkészítés módjáról van szó. A Taste magazin ugyanakkor gondolt egyet és elárulta, hogy szerintük mi az igazán jó tojásrántotta titka:

a pesto és a feta sajt.

A Taste a végeredményt pikánsan savanykásnak és krémesnek írja le, amit egy vastag szelet pirított, vajjal megkent kovászos kenyérrel ajánl tálalni.

A szerző így fogalmazott: „Ha valami olyat alkot, amit utál, nem veszít vele sokat – bátran kísérletezzen, akár merészen is. Ez egy alacsony kockázatú konyhai kísérlet: a tojás olcsó, és nem igényel sok időt” – mondta Summer Miller.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen: a rántottához édes paprikát, kecskesajtot, sonkát, hagymát, gombát, spenótot vagy akár paradicsomot is adhatunk, de korábban írtunk róla, hogy van, aki szerint a majonéz a jó rántotta kulcsa

(Express)

(Borítókép: Tojásrántotta. Illusztráció: Maria_Lapina/Getty)