Elkelt Amerikai egyik legpartiképesebb agglegénye, az Oracle Corporation 59 éves milliárdos alapítója, Larry Ellison. A dúsgazdag üzletember Melanie Craft, 35 éves írónőt vette el, és menyasszonyával ismeretlen helyre távozott - jelentette be kedden a vállalat szóvivője.
A Forbes magazin tavalyi listája szerint Ellison a világ hatodik leggazdagabb embere. A már három váláson túl lévő újdonsült férj vagyonát mintegy 16,6 millió dollárra becsülik. Az internet fénykorában, amikor különösen sokat értek az Oracle részvényei, a cégvezető vagyona 58 milliárd dollárra rúgott, felülmúlva Bill Gatest. Ellison állítólag már 8 éve él együtt Melanie Crafttal és több éve jegyesek.

Nem jön be a rosszfiú

Craftnek májusban jelenik meg a harmadik könyve, melynek tartalma vélhetően önéletrajzi elemeket is magába foglal. A Craft weboldalán olvasható ismertető szerint a regény főhőse Sandra, aki családapát szeretne faragni gazdag vállalkozó pasijából. Jake nagyvállalatának bevétele egyre csökken, mivel Jake rosszfiús imidzse egyre kevésbé népszerű. Ellison a legarrogánsabb és legfeltűnőbb menedzser hírében áll a Szilícium-völgyben, homlokegyenest ellentéte a családos, jófiú Gates-nek.

Kilenc kacsa és a vőlegény

A gyors kocsijaról és olasz öltönyeiről híres Ellisonról az a hír járja, hogy szinte szórja a dollármilliókat, arra, ami éppen eszébe jut. Egyszer egy orosz gyártmányú MIG vadászgépet is szeretett volna magáénak tudni, de az amerikai hatóságok útjába álltak. Szomszédai pedig többször feljelentették, mivel rendszeresen este tizenegy után járt haza Gulfstream V magánrepülőgépével, és nem bírtak aludni a zajtól. Végül a repülési felügyelet megtiltotta neki, hogy tizenegy után használja Szilíciumvölgy repülőterét.

Luxushobbijai mellett azonban jótékony célokra is sokat áldoz, rengeteg pénzt adott már különböző alapítványoknak, iskoláknak, könyvtáraknak.

Újdonsült felesége, Melanie Craft weboldala nem említi név szerint Ellisont, a szöveg szerint az írónő "San Francisco mellett él két macskával, kilenc kacsával és vőlegényével".