Alibigyár a belgiumi hűtlenkedőknek

2004.08.16. 12:23
Az eredetileg félig-meddig tréfának szánt kezdeményezés hatalmas sikert aratott Belgiumban, ahol egy-egy alibi akár száz euróba, közel huszonötezer forintba is kerülhet. Jogsértést viszont nem fedeznek.
Hűtlen házastársaknak kínál tökéletes alibit egy amerikai mintára létrehozott cég Belgiumban.

Népszerű

A Mona-Libi nevű szolgáltató gyorsan hírnevet szerzett, és már törvénytelen cselekedetek elleplezésére is többen kértek ajánlatot az ügynökségtől. Többek között autóbalesetek ügyében keresték fel a céget, de beteget jelentő alkalmazottak is gyakorta hívják a forróvonalat, hogy hamis orvosi igazolást igényeljenek a szolgáltatótól. A Mona-Libi azonban nem vállalkozik jogsértés fedezésére.

Az apró részletekre is

Az alibikészítés során az ügynökség igyekszik minden lehetőségre felkészülni. Valós eseményekre szóló meghívókat küldenek az eltűnni vágyó ügyfelek otthonába, ebben szükség esetén telefonszámot, sőt szállodai szállásfoglalást is mellékelnek. További elővigyázatossági intézkedésként a telefonszám a Mona-Libi alkalmazottjánál cseng ki, aki rögzíti az esetleges üzenetet, majd továbbadja azt az ügyfélnek. Amennyiben a meghívó például egy színházi előadásra szól, az alibi tökéletesítése érdekében az ügyfélnek jegyet is rendelnek.

A Mona-Libi minden apró részletre odafigyel: szállásfoglalás, szemináriumokra való beiratkozás, autóbérlet, virágok, ajándékok, mobiltelefonos riasztás, átirányított telefonhívások, postai levelezőlapok, emléktárgyak beszerzése az állítólagos rendezvényről.

Megéri

A regisztráció díja ötven euró (több mint tizenkétezer forint), de minden külön kis akcióért fizetni kell, egy meghívó ötven euróba kerül, és az összeg száz euróra (közel huszonötezer forintra) emelkedik telefonakció esetén. A jelek szerint a díjszabást nem tartják drágának az ügyfelek, mert számuk egyre gyarapodik.