Az Oslói Természettörténeti Múzeum nyit a közönség felé. Bemutatja az állatvilágban előforduló homoszexuális egyedeket. Ezeknek gyakorisága igen magas, mind a zsiráfoknál, bálnáknál, méheknél, papagájoknál és még sorolhatnánk.
A homoszexualitás teljesen természetes az állatvilágban, ami annak tudható be, hogy "az állatok számára a szexualitás olyan késztetés, ami az élet része, és csupa szórakozás - nyilatkozta Geir Soeil a kiállítás szervezője a Reuters hírügynökségnek. Amennyiben az állatoknál természetes a homoszexualitás, abban az esetben az embereknél is annak kell lenni, érveltek efféleképpen a kutatók.

A Dutch állatkertben csütörtök óta tekinthetőek meg a meleg állatpárok. Gyakorlatilag 1500 állatfaj került a kutatók látókörébe, de csak 500-nál lehetett bizonyítani az azonos nemhez való vonzódást. A legérdekesebb talán a kitömött hattyúpár, melynek mindkét tagja tojó. Ezen felül rendelkeznek egy fotóval is, mely a bálnákat felülről mutatja, s amint elúsznak a fotós előtt, láthatóan erekciójuk van. Először Arisztotelész figyelt fel 2300 éve a hiénák közt jelenlévő homoszexuális kapcsolatra.

Természetesen azonnal reklamált egy radikális katolikus a norvég kormánál. Hangoztatta, égjenek a pokolban a szervezők, hiszen a homoszexualitás a törvények szerint még mindig a természet ellen való vétség.