A lányok kicsi korukban kedves kis állatkákról álmodnak, míg a kisfiúk szörnyekről. Felnőttkorban ezek helyét előbbieknél a munkahelyi frusztrációk, utóbbiaknál a státusszimbólumok veszik át.

A férfiak és nők még álmaikban is különböznek: a teremtés koronái leginkább ismeretlen szépasszonyokról álmodnak, a szebbik nem képviselői pedig munkahelyi gondokkal foglalkoznak - derült ki egy német felmérésből, amit az MTI idéz.

A nők álmukban is aggódnak

A Mannheimi Egyetem tudósai összehasonlító vizsgálattal mérték fel, mivel foglalkoznak álmukban a nők és a férfiak. Mint arról az Izvesztyija című orosz lap online kiadása hírt adott, a gyengébb nem képviselői álmukban, akárcsak ébren, hajlamosak a folytonos aggodalmaskodásra. Álmaikban gyakran visszatér a múlt, gyermekkoruk egy-egy kellemetlen epizódja, s újra meg újra átélik szüleikkel vívott "csatározásaikat".

A nők sokat aggodalmaskodnak munkahelyi problémáik miatt - az ilyen jellegű álmok kétszer olyan gyakoriak, mint fél évszázaddal ezelőtt. A hölgyek esetében a "toplista" a második helyét a halállal kapcsolatos álmok foglalják el. Előkelő helyezést értek el az étkezéssel, öltözködéssel, környezettel kapcsolatos álmok is.

A férfiak csajoznak és háborúznak

Ami a férfiakat illeti, ők álmaikban leggyakrabban ismeretlen szépasszonyokkal flörtölnek. Második helyezést a fegyverekkel kapcsolatos álmok értek el, majd ezt követik a gépkocsik, s bármilyen meglepő a férfiak a jelek szerint éjszaka sem feledkeznek meg az agresszióról.

A tudósok szerint az álmokban a két nem között megmutatkozó különbség már kora gyermekkortól nyomon követhető. A kisfiúk ugyanis gyakran álmodnak szörnyekről és vadállatokról, a kislányok pedig emberekről és kedves kicsi négylábúakról.