horoszkóp

Ufótévé pénzeli Anettka űrugrását?

vb
2006.10.18. 20:19
A szkeptikus repülősök ismét támadják a világűrbe, vagy legalábbis annak közelébe készülő Anettkát. Nem hisznek a MiG titkos prototípusában és abban sem, hogy az orosztanárnő plüskacsája lebegni fog az űrben. Ráadásul jelentkezett az állítólagos szponzor, és kijelentette, a TV2 ugyan nem fog kamerát adni támogatottjuk kezébe.

Anettka űrrepüléséről megjelent cikkünkre az elsők között reagált az inkognitóját megőrizni kívánó állítólagos külföldi szponzor inkognitóját megőrizni kívánó magyar munkatársa.

Egy televízió csatorna közeli ember

A külföldi szponzorról kiderült, hogy egy Magyarországon induló új televíziós csatornához közel álló személy, és valóban ő finanszírozza a teljes űrugrást, valamint Anettka későbbre tervezett, még nagyobb volumenű űrös kalandozásait is. Legalábbis ezt mondja, ám sem a saját, sem az általa képviselt csatorna kilétét, milétét nem hajlandó felfedni.

A titokzatos személy azt is elmondta, ők az egyetlen hivatalos forgató stáb, ezért csak ők tudnak bemenni a katonai bázisra, az ott készült mozgókép pedig csakis az ő birtokukba kerül majd. Egyértelműen cáfolta, hogy a TV2 valamelyik adásában megjelenne az anyag.

Az identitását eltitkolni szándékozó személyből faggatózásunk ellenére sem sikerült kiszednünk, mikor indul a csatorna és mi lesz a neve.

A TV2 sajtóosztálya a Velvettel viszont azt közölte, az Anettkával kötött szerződésük értelmében az Aktív című műsor kiemelten fog foglalkozni az űrugrással. Együttműködésük szerint az Aktív stábja biztosítja Anettkának a gép fedélzetén használható kézikamerát.

Sírva fordultak a fal felé

Anettka közlésein nemcsak a televíziósok, hanem a repüléssel foglalkozó műkedvelők is megütköztek. Ők így kezdték levelüket: "A cikket olvasva több repülős kollégával együtt sírva fordultunk a fal felé..... ugyanis az űr határa minden csak nem 40-50 kilométer!" Majd a Wikipedia Világűr című szócikkét idézték: "A legáltalánosabban elfogadott határvonal a Nemzetközi Asztronautikai Szövetség által meghatározott 100 kilométeres magasság, de a funkcionalizmus hívei szerint a világűr ott kezdődik, ahol már létezhet orbitális mozgás. Az űreszközök visszatérésekor 120 km magasságban kezdődően válik jelentőssé a légkör hatása."

Csupán az amcsik, a kínaiak, az arabok és a NATO

A másik dolog, amiért "vérző tekintettel borultak a földre", Anettkának azon állítása, miszerint egy új MiG fejlesztéssel emelkedik majd fel. Ellenérvként a laikus, repüléshez mit sem értő számára is átlátható magyarázatot hoztak: "Egy újonnan fejlesztett repülőt elsőként berepülni szokás... méghozzá sok kis repüléssel, folyamatos ellenőrzéssel. Legalább 50-100 repülés kellene, hogy először próbáljanak 40-50 km magasságba merészkedni. Mindezt pedig teljes titokban lehetetlen kivitelezni, mert erre csupán az amcsik, a kínaiak, az arabok, a NATO és sok műkedvelő kíváncsi. Nincs az a gép, ami elemelkedett a Földről és nem csináltak róla fotót."

Nem lehet kamera Anettka kezében?

Ők azt is kétségbe vonták, hogy Anettka kezében a plüsskacsája mellett kamerát is tarthatna: "Pláne megszokott, hogy civil is tartózkodik a szigorúan titkos fejlesztésű gépen, kezében kamerával! Pláne hogy a kamera felvételét lejátsszák a tévében is... ezt ugyebár a katonák direkte kérni szokták! A MIG pedig 100%-os katonai fejlesztési irányba mutató gépeket készít" - írják a repülésbarátok levelüket szmájlival sűrűn megtűzdelve.

Az orosz légierő segge

Egy másik levélírónk - szintén elég plasztikus megfogalmazásban - a titkos repülőgépről morfondírozik: "Titkos MiG-gép nem létezik, már csak azért sem, mert az orosz légierőnek kivan a segge a gatyából és maximum exportra lenne esélye a MiG irodának, amihez ugye nem jó ómen a titkolózás."