horoszkóp

Az angyalok köztünk vannak

2005.11.28. 11:12
Az Első Országos Angyalfesztiválon vásárolhattunk energiaszint-stabilizátort és szerencsehozó amulettet, feng-shui kristályt és energetizált krémet, de témába vágó előadások segítségével transzcendentális síkon is gyarapodhattunk. Később kiderül, hogy mentális energiánkkal sikerült megtisztítanunk a Dózsa György úti aluljárót, de hangulatjelző gyűrűnk szerint ezen nem lepődtünk meg.

John Travolta a Michael című filmben tökét vakarászó, alsógatyás, kövér angyalként sokkolta az egykori, táncos lábú Tony Manero rajongóit, Kevin Smith Dogmájában pedig egyenesen színesbőrű, nagypofájú őrangyal pottyan le az égből. Mindkettőt szórakoztató társaságnak véljük, és úgy gondoljuk: hol máshol lehetne találkozni velük, ha nem egy direkt az ő számukra rendezett szakmai rendezvényen? A szellemi segítők összeterelésére hivatott Első Országos Angyalfesztiválon tehát nagyon nyitva tartjuk a szemünket.

Tekintse meg képeinket!

Mihály telefonál haza

Angyalt azonban csak kis csücsörítős gipszszobrok, fafaragványok, sőt ábrándos tekintetű papírzsebkendő-minta formájában látunk: a West End Hilton Szálló magasföldszintjén kilépve a liftből azonnal az ezoterikus karácsonyi vásár standjaiba szaladunk. Az ezoterikus karácsonyi vásár lényege, hogy minden kapható itt, ami angyalkát ábrázol, vagy kristályból van, vagy legalább lilásrózsaszín, és a tárgyak e halmaza iránt szemmel láthatóan vad érdeklődés mutatkozik.

Mi a földi javak helyett inkább szellemiekre vágyunk, ezért első utunk az előadóterembe vezet, ahol már zajlik a gyógyító angyalmeditáció. "Mihály arkangyal jelent meg neked? És meg tudod mutatni, hol van?" - kérdezi a karcsú, szőke előadó hölgy a közönség egy tagjától, aki épp sikeresen idézte meg védőangyalát. Mihály mérete legalábbis egy nagyon nagy kidobóemberével vetekszik, az illető a beszámolója szerint ugyanis akkora, hogy "beteríti az egész termet". Mivel az előadótól tudjuk, hogy mindenkinek megvan - sőt, mindig vele is van - a saját védőangyala, remélem, nekem még nagyobb és izmosabb jutott, aki kellően védelmezően fog fellépni, ha Mihály esetleg rossz néven veszi, hogy kibicként maradok benn a közös gyógyító meditáción. Az előadó hölgy szerint e meditáció témáját épp maga Mihály rendelte meg nála: "Tegnap beszéltem vele, és azt kérte, hogy ma a Föld sebeinek begyógyításáért imádkozzunk" - mondja, mintha ő örökölte volna meg Andy Warhol Istenhez bekötött K-vonalas telefonját, amin a felsőbb hatalmak pizzarendelésként adják le kívánságaikat számára.

Aluljárótakarítással teszünk a Bolygóért

A résztvevők lecsukott szemmel mélyeket lélegeznek, és próbálnak ráhangolódni arra, "mit kér tőlük a Bolygó" - a hangsúlyból érezhető, hogy ezt már gondolni is csak nagybetűvel szabad. A Bolygó a vizek megtisztítását kéri - halljuk az előadó tolmácsolásában, majd hogy "az angyal és a szeretet erejével megtisztított vizeket pedig töltsük fel szeretettel". Nekünk ennél a pontnál csődöt mond a fantáziánk, de mások továbbra is buzgón tisztítanak; közben sokan csukott szemmel mosolyognak, a hangszórókból nagyon halk relaxációs zene szól. Egy két év körüli kiskölyök ájultan alszik anyja ölében, az előttük lévő sorban pedig egy rózsaszín pulóveres lány teszi kis híján ugyanezt, de önnön ásításaira - vagy őrangyala bökdösésére - mindig időben felébred. Én ezalatt - hátam mögött saját, vélhetően nagydarab és izmos őrangyalommal - lelkiismeretem megnyugtatására gyorsan arra gondolok, végül is a Dózsa György úti metróaluljáró állapota is megfelel a "Föld sebei"kritériumnak, úgyhogy lehetne mondjuk egy kicsit tisztább (hátam mögött az őrangyal erre elégedetten bólint, és elrakja a viperát).

Meditáció után az előtérben nézünk körül, ahol csupa olyan dolgot lehet kapni, amelyekről azt hittük, nincs rá szükségünk, de a tolongásból úgy tűnik, csak mi élünk ekkora tévedésben. A piacfelmérés alapján elmondható, az ezoterikus gyógyászati segédeszközök terén jelenleg a biorezonanciás energiák stimulálása a menő, és erre leginkább a drágakövek vagy az azokból készült készítmények a legalkalmasabbak.

"Egy-két köbcenti helyre biccenti"

Ilyen például az Aura-Szóma kezelés: különböző színű, víz és olaj alkotóelemekből álló folyadékot tartalmazó üvegcsékből négyet kell kiválasztania a páciensnek, ezek képviselik ugyanis az életünk adott területeit, illetve az ott leginkább zavaró problémák megoldásait. A problémamegoldás igen egyszerű: megtalálni a megfelelő üvegcséket, megvásárolni, és aztán szorgalmasan kenegetni magunkat vele - tudjuk meg Dr. Fogassy Katalin konzulenstől. "Azért különleges ez a módszer, mert minden olyan tan, amivel eddig foglalkoztam, összhangba hozható vele: a tarot, az asztrológia, a jóga és a homeopátia is hasonló elvek alapján hat" - tudjuk meg, hogyan simul minden egységes rendszerbe ebben a szép, új világban.

A szomszéd standnál a Carma Radarról tudhatjuk meg, hogy orvosok és fizikusok találmánya, 20 évi kutatómunka és a mai napig tartó folyamatos fejlesztés eredménye. "Ez nem valamiféle gyógyító szerkentyű, hanem a szervezet energiaszintjét emeli és tartja meg az egészséges szinten, így előzi meg a betegségek kialakulását" - mondja el a magas, jól öltözött férfi, a szerkezet licenctulajdonosa és forgalmazója. Két éve foglalkoznak a egyedileg, az adott lakás energiaviszonyainak megfelelően legyártott radarok telepítésével, neki magának is van ilyen: "Azóta még csak influenzás sem voltam, pedig előtte minden télen legalább kétszer-háromszor is ágynak döntött".

Klikk a képre!

Pár asztallal arrébb újabb szivárványszínű fiolákat árulnak, igaz, ezeket már szájon át kell alkalmazni, és szintén az energiaszintet növelik. Az adagolást azonban ránk bízzák, de "nem lehet túladagolni, és nincs mellékhatása" - mondja a lelkes ifjú elárusítőnő aggódó kérdésünkre. "Több száz érdeklődőnk volt már" - árulják még el, vásárolni egyelőre ugyanis még nem lehet a terméket, a forgalmazással csak márciusban indulnak, de hát ki ne érdeklődne olyan termékek iránt, amik drágakő-kivonatot tartalmaznak, bármit is jelentsen ez. Mellettük kézzel készült tibeti gyógy-kristályrudakat árulnak, ezeket "gyógyító lámák készítik folyamatos mantrázás mellett" - tudjuk meg. A tibei lámák kézügyessége még nem az igazi, de ez a gyógyhatásból nyilván nem von le.

Végül ötszáz forintért egy "hangulatgyűrűt" vásárolok, elvégre az csak jól jöhet, ha a jövőben mindenfél önmarcangolás és magamba révedezés nélkül, egyetlen szempillantással képes leszek megbizonyosodni a lelkiállapotomról. A gyűrű alapjáraton sötétkék, gyöngyházas fényben csillog, de amint kézre kerül, zöldre változtatja a színét, természetesen nem azért, mert a kezem meleg, hanem nyilván a testem által kibocsátott biorezonanciás hullámok hatására. A szín alapján kicsit zavarban vagyok, mivel a zöld jelenthet nyugodt lelkiállapotot, de azt is, hogy az életem folyamatos rettegésben élem, de szerencsére pár perc múlva kiderül, hogy mégis inkább romantikus hangulatban vagyok, amennyiben a kissé határozatlannak tűnő, most épp sötétlilába váltó gyűrű jól tudja.

Bekerítő hadművelet

Az Ilcsi Néni krémek ezoterikus megfelelője a Kavalkó Family energetizált krémcsalád: a "VSZT-2 típusú Orgon Energetizáló Készülék" segítségével besugárzott kozmetikai krémek a szépség és egészség jegyében narancsbőrtől a visszéren és pattanáson át a hüvely- és intimkrémig mindent tartalmaznak. Arrébb 290 forintért angyalos talizmánt vehetnénk, de hiába nem veszünk, az angyalok eltökéltek, és úgy alakítják, hogy egy másik standnál ajándékba kapjunk egyet. Itt már kezd gyanús lenni, hogy készül valami ellenünk, de azt mégse írhatjuk egy angyalról, hogy kilóg a lóláb.

Hazafelé a Dózsa György útnál szállunk le a metróról, bár ez kis híján elmarad, mert a hangulatgyűrű jobb, mint egy tamagocsi, jókat lehet szórakozni azon, hogy egy kis lehelgetésre, szorongatásra, dörzsölgetésre ilyen színkombinációkkal reagál (igazából a pirosat szeretnénk kihozni belőle, de sötétlilánál közelebb nem jutunk a célhoz). Az aluljárón átvágva narancssárga foltra leszünk figyelmesek: a jellegzetes színű mellény egy takarítómunkásé, aki vasárnap délután épp a Föld eme sebét, a Dózsa György úti aluljárót söpri. Ha csendben maradunk kicsit, jól hallatszik, ahogy őrangyalaink a hátunk mögött gúnyosan lepacsiznak: nem nézek hátra, de szerintem az egyikük a Travolta.