Barbie baba elnök akar lenni

2004.08.16. 10:26
Esélyegyenlőségi női kampányba burkolva próbál újabb Barbie babákat értékesíteni a Mattel. Barbie ezúttal okos, öntudatos, autoriter, amerikai elnök és a világ ura akar lenni.
Barbie baba rájött, ki befolyásolhatja igazán az amerikai elnökválasztási kampányt: a lányok - akiket ő kíván képviselni. Bizony, az örökfiatal rózsaszín Barbie leány is beszállt a küzdelembe, és úgy döntött, jelöli magát amerikai elnöknek. Terveit és pártállását csütörtökön fedte fel New Yorkban, a Time Square-en, a Mattel bababoltjában - írja a Yahoo.com.

Peace, freedom

Barbie ismertette pontos kormánytervét, melynek zászlajára, igazi szépségkirálynőként a világbéke megteremtését tűzte. Emellett segíteni szeretne a szegényeken, valamint az állatoknak is gondját viselné. Kampányának ezen fő sarkalatos pontjait szavazói és támogatói jelölték ki, előzetes felmérés alapján a barbie.com weboldalon. Marie C. Wilson, a nemzeti, párt semleges White House Project alapítója és elnöke úgy véli, a Barbie kampány megmutathatja a lányoknak, hogy ők is tudják befolyásolni a világ menetét, sőt, még az elnökséget is.

Gyerünk lányok!

"Ez lehetővé teszi a lányoknak, hogy Barbie kis világát valóra váltsák a Fehér Házban is" - mondta el Wilson a nyilatkozatában. "Barbie jelentős szerepet tölt be a lányok életében, és mi úgy gondoljuk, fontos arra biztatni a lányokat, hogy vegyenek részt a jövő irányításában, vegyék ki részüket a vezetésben. És ezen üzenet közvetítésére hivatott az elnökjelölt Barbie-baba."

A White House Project fő célja, hogy elősegítse a nők részvételét a vezetésben, és ennek része a napokban indított Go Vote. Go Run. Go Lead. Go Girl. nevű kampány is. Ennek részeként a lányok elsajátíthatják a kampánytechnikák alapjait, információkat kaphatnak a női politikai szerepekről, a lehetséges vezetői szerepkörökről és kötelezettségekről. A cél tehát rendkívül nemes, bár a kapmányba sajnos mi nem kapcsolódhatunk be, mert az elnökjelölt Barbie-babákat kizárólag az Egyesült Államokban lehet majd kapni.