horoszkóp

VIP-kártyával a kokainnirvánába

2005.07.03. 18:15
A tudósító feltérképezi a Hajógyári szigeten elburjánzó szórakozóhely-komplexumot, ahol terepjáró-tulajdonosok és juppik közt megpillantja az arany Buddhát, és rájön, a lét szenvedés, de azért van hova fejlődni.
A white partyról azt gondoltam, hogy flippertechno-rajongó juppik, terepjáró-tulajdonosok és kozmetikuslányok önfeledt drogozásának színhelye, nem pedig egy buddhista metafora. Így amikor a Pénzügyek Playboya szerda délután, munkahelyi bárasztalánál, egy sikeres tranzakciót követően felajánlotta, hogy bevezet a Hajógyári szigeten burjánzó bulinegyed epicentrumába, a Bed Beach nevű helyre, ahol az év első fehér ruhás partiját tartják, Popper Péter helyett egy politikailag korrekt kultúrantropológus vette át bennem az irányítást. "Honnan szerzek fehér ruhákat az őslakosok közti elvegyüléshez?" - tette fel a kérdést a tudós, majd a telefonom után nyúlt.

Karma

Tekintse meg képeinket!
"A nadrágod nem fehér. Ebben nem fognak beengedni." A Pénzügyek Playboya úgy nézett végig rajtam éjfélkor, mint aki például egy barátja bátyjától kölcsönkért fehér öltözetben jelenik meg. "Egy barátom bátyjától kértem kölcsön" - jegyeztem meg zavartan, mire vezetőm felhajtotta Eviani vizét, és nekivágtunk a szerdai éjjeli Budapestnek.

Talán inkább egy szombati eseményt kellett volna választanunk, vetettem fel a lehangolóan üres utcákon robogva, a Pénzügyek Playboya azonban olyan mozdulatot tett, mint Kittenberger Kálmán, amikor unokaöccse a jövő hétre akarta halasztani a rinocéroszvadászatot, úgyhogy csendben vezettem tovább.

Az első meglepetés az Árpád hídnál ért. A kietlen rakparton váratlanul erotikus Ku Klux Klán-gyűlésre igyekvő tömeget pillantottam meg: fehér ruhás, kihívóan öltözött lányok vonultak komor határozottsággal a sötétben, a további asszociációktól pedig csak a hirtelen kialakuló forgalmi dugó mentett meg. Miközben az autóval szabad helyet kerestünk, megtudtam, hogy a hídhoz közeli, csak pár Porsche és BMW által foglalt, üres sorokba a biztonsági őrök zsebébe csúsztatott néhány ezer forintért lehet parkolni, ha valaki nem egy távoli konténer tövében szeretne megállni, mint mondjuk mi.

A Bed Beach amúgy hatalmas, fehérre festett, faszerkezetes gyarmati épületre emlékeztetett, amit ventillátorokkal, hangfalakkal és robotlámpákkal update-eltek. "Te nem jöhetsz be - állt elém egy biztonsági őr a bejáratnál, majd, miután bebizonyítottam, hogy a nadrágom igenis fehér, azt mondta - tudod, ez nem fehérszerű parti, hanem fehérparti, úgyhogy öltözz át".

A bejárattal szemközti sátornál árultak a dress code-nak megfelelő öltözetet (póló 3900, nadrág 8900), de néhány percnyi várakozás után inkább úgy tettem, mintha odabenn maga Tóbiás József keverné a lakossági technót, és besodródtam az árral.

Reinkarnáció

Annyit gyorsan megállapítottam, hogy elképesztő a tömeg, és pultméterben jól áll a hely, további közszolgálati információkat azonban nem tudtam gyűjteni, mert vezetőm a terem túlsó végén álló dobogó felé tuszkolt, noha ott hemzsegtek a legtöbben. A terem harmadát elfoglaló emelvény korlátja mögött fürtökben kígyóztak a lányok, a felvezető lépcső előtt pedig a rögbiből ismert módon tuszkolódott a finoman öltözött közönség, egy hatalmas bicepszű, kopasz úr felé. A messiás a lépcső tetején állt, és akire rámutatott, azt a biztonsági őrök kirángatták, hogy üdvözült mosolyával együtt belökjék a VIP részlegbe.

Miközben a Pénzügyek Playboya egy igazolást lobogtatott, amire állítólag a jövő héten küldik majd el neki a belépésre jogosító kártyát, én láttam magunkat, amint végül elkullogunk a nép számára fenntartott köztánctérre, hogy közitalokat fogyasztva bólogassunk a köztechnóra. Meglepetésemre azonban minket is nyakon ragadott egy izmos ember, és repültünk a magasabb rendű létszint irányába.

Létforgatag

A VIP annyiban különbözött a lenti résztől, hogy valamivel kevesebben voltak, az emberek sokkal vidámabbnak tűntek, és vezetőm többeket ismert. A nő-férfi arány 60-40 körül alakult, az egy négyzetméterre eső push up-melltartók, köldököt szabadon hagyó kis topok, miniszoknyák és tűsarkú szandálok aránya pedig messze az európai átlag felett volt. Talán Moszkvában hasonló a helyzet egy átlagos délutánon.

A pornósztár stílus - úgy tűnt - a férfiaknál már out. Ők leginkább nagyon betépett yacht-tulajdonosnak vagy karatemesternek öltöztek. Az elmúlt évek ultimátus aranyifjú-kellékét, a pornósztár-napszemüveget pedig csak néhány vidékről érkezett használtautó-kereskedő viselte.

Szintén fontos információ, hogy a heves tánc a dinamikus zene ellenére sem trend: a férfiak laza pumpálással, a nők pedig kígyózással vagy párzó mozdulatokkal követik a ritmust. Mindez egyébként a korlátnál zajlik, ahonnan valóban élvezetes figyelni a lent préselődő plebszet, akik viszont a fent táncolókat bámulják, tökéletes szimbiózist alkotva.

Valószínűleg a médiában-akarok-dolgozni-effektus miatt lehetett, hogy fényképezőgépemmel a figyelem középpontjába kerültem: a kamera élesítésére ugyanis azonnal képbe rendeződtek a másodpercekkel előbb még háremhölgyként hullámzó lányok, sőt, később már egymást delegálták a lencse elé. Az egyik lefotózott lány volt az, aki először sugallta, hogy a Bed Beach több mint az ivaros szaporodás különösen bonyolult előkészítésének színhelye.

Megtisztulás

Klikk a képre!
"Ez itt a VIP kettes" - mutatta a VIP közepén a kanapék által körbezárt, 3 négyzetméternyi teret a szőke lány, aki egyébként a jelző ellenére is inkognitóban marad, mert gyakorlatilag minden nő szőke volt. A VIP 2-ben a nő-férfi arány 70-30-ra javult, és mikor a Pénzügyek Playboya a terem végébe mutatott, már tudtam, hogy ez az egész nem szórakozóhely, hanem egy sajátos, spirituális kiáltvány.

Hátul, a kivilágított térben ugyanis egy arany Buddha-szobor állt, körülötte jókedvű lányok és fiúk, akik gyakran jártak ki a szomszédos mellékhelységbe, hogy aztán még vidámabban sütkérezzenek a nagy tanító fényében, vagy egymást simogassák a faltól falig tükör előtt. "Világítok, mint a csillagszóró" - kiabálta egy autónepper.

Ez azonban csak előszobája volt a nirvánának, derült ki vezetőm tiszteletteljes suttogásából. Buddha mögött egy nagy fotelekkel, külön hangrendszerrel és saját fürdőszobával is felszerelt terem nyílik, ahová csak a VIP 2-nél is magasabb létformába születettek jutnak be, tudtam meg közelebb hajolva.

"Én még csak nem is láttam azt a helyet" - mondta a Pénzügyek Playboya, és szemében a létforgatag magánya tükröződött.