horoszkóp

Lelőtték Tarzan tigrisét

MTI
2004.07.14. 12:16
Floridában 28 órás hajsza után lelőtték Bobót, a tigrist, miután a vadállat megszökött tulajdonosától, Steve Sipek színésztől, aki valaha Tarzant alakította.
A hatéves, 360 kilós Bobót, aki egy bengáli és egy szibériai tigris kereszteződéséből született, egy erdőség szélén érte utol végzete. Az őt kereső vadőrök egyike ugyanis rálőtt, mert fenyegetve érezte magát.

Megmenthette volna

Steve Sipek West Palm Beachben lévő birtokán valóságos állatkertet tart, oroszlánokkal, pumával, fekete párduccal és egy másik tigrissel. Az ex-Tarzan kedvencének hétfői szökése után maga is csatlakozott a nyugtató nyilakkal felszerelt vadőrök által szervezett hajtáshoz, nevén szólítva a vadállatot. Egy szomszéd csaléteknek saját disznaját ajánlotta fel, amelyet el is hozott a helyszínre, de eltanácsolták.

A nagymacska békés befogására tett kísérletek azonban hiábavalónak bizonyultak, amikor az erdő szélén, egy lakónegyed melletti úton feltűnt Bobo és megindult a vadőr felé. Steve Sipek, aki kölyökkora óta nevelte a tigrist, könnyekben tört ki, amikor megtudta, hogy kedvencét lelőtték.

Rossz karma

A Palm Beach Post című lap szerint azonban a tigris nem volt egészen feddhetetlen múltú: korábban megharapott egy asszonyt, aki a ketrecét festette. "Lehet mondani, hogy ez szelidített állat, de egy vadállatról ezt soha nem lehet teljes biztonsággal állítani" - magyarázta el a lapban Willie Pus, egy helyi természetvédelmi felelős.

Egyébként Steve Sipke birtokának bejáratánál a következő felirat látható: "Aki illetéktelenül hatol be, azt felfalják". Erre a feladatra Bobo szomorú pusztulása után is maradt ott néhány vadállat.