Olcsóbb, mint a divatos kozmetikai szalon, nyugodtabb, mint egy szanatórium, és ráadásul a fogyás is garantált, hiszen az étel ehetetlen. Egyre több amerikai nő akar fogházba vonulni, hogy a világtól elzárva fogyjon és pihenjen egy kicsit. Aki már volt, imádta.

Úgy tűnik, az amerikai nők körében a börtönbe vonulás lesz a legújabb divat, miután többen is esküsznek rá, ez a legjobb módszer a szellem és a test karbantartására. Akik már próbálták, állítják, jobb, mint bármelyik divatos egészségszalon, vagy fogyókúra. A börtönben ugyanis keveset adnak enni, így a fogyás garantált; az ember annyit alszik, amennyit csak akar, és ez kétségkívül pihentetőbb bármilyen méregdrága masszázsnál, a fennmaradó időben pedig nincs is más dolgunk, mint agyunkat tornáztatni, olvasni, illetve írni. Az eredmény néhány hét leforgása alatt egy újjászületett, kisimult és nyugodt háziasszony.

Börtönkúra

"Volt időm gondolkodni, írni, tornázni. Mivel rossz volt az étel, nem volt nagy áldozat, hogy ne egyem meg, közben nagyokat sétáltam, és a jövőn merengtem" - sorolta a börtönélet előnyeit Martha Stewart lakberendezőguru, aki nemrég szabadult a fogházból, ahol öt hónapot kellett letöltenie bennfentes kereskedésért.

"Igen, egy néhány hetes elzárás lehet a pihenés legújabb módja" - lelkendezett a New York Postnak Jane Seymour, aki egyébként a Marie Claire magazin örökké stresszes szerkesztője. "Kiszabadulhatsz egy kicsit a mókuskerékből, és igazán tudsz pihenni, hiszen valószínűleg a börtön az egyetlen hely a világon, ahol valóban senki nem tud elérni" - áradozott tovább Seymour a mobiltelefon- és e-mailmentes börtönéletről."Azt hiszem leginkább arra használnám ezt az időt, hogy megszabaduljak a szemem alatt éktelenkedő fekete karikáktól" - folytatta Seymour hatalmas beleéléssel. "Mindenki láthatja, Martha mennyivel kisimultabb és boldogabb, mióta börtönben volt." Igaz, egyesek arra következtetnének: azóta simult ki, hogy kiengedték.

A fogyás garantált

Stewart, aki négy hónapot töltött a nyugat-virginai Alderson Federal Börtönben, valóban sokat fogyott, amit saját bevallása szerint a rendszeres reggeli jógaóráknak köszönhet. Persze azt is hozzátette, hogy a súlyveszteséget nem csak szorgalmának köszönheti, hanem annak is, hogy az étel ehetetlen volt. Hogy a misztikum se maradjon ki a történetből, Stewart elmesélte, hogy nemegyszer a börtön udvarán nőtt vadalmával és gyermekláncfűvel csillapította az étvágyát.

Mindenki börtönre vágyik

A fantasztikus börtönsztori hallatán Betsey Johnson divattervező is szívesen börtönbe vonulna egy kis időre, hogy karban tartsa testét és szellemét. "Gondolom, hogy a börtönben nincsenek luxuskörülmények, de nekem már az is luxus, hogy ennyi időt csak magamra fordíthatok, a testemre és a lelkemre" - áradozott Johnson, akinek saját bevallása szerint a börtönön kívül nincs más esélye, hogy kicsit kilépjen rohanó életéből. A börtönben egyébként ő is olvasni és fogyni szeretne, valamint új ötleteket gyártani, hiszen mint mondta életében eddig akkor támadtak a legjobb ötletei, mikor ágyban fekve lábadozott ráncfelvarrás után.

Szintén börtönre vágyik Janice Dickinson, egykori szupermodell is, aki egyszer már volt egy hónapig elvonón, miután némi nyugtatóra legurított egy üveg chilis vodkát. Azt mondta, 28 nap pihenés alatt a bőre gyönyörűen rendbe jött, pedig csak a börtön kertjében lévő növényekkel ápolta. A gondolat, hogy börtönbe zárva akár hónapokig pihentethetné bőrét, őt is nem kevés lelkesedéssel töltötte el.