A japán főváros önkormányzata új rendelkezések bevezetésével igyekszik védeni az ifjúságot a virágzó szexipar termékeitől - adta hírül a Reuters.
A különös szexuális szokásokat is megtűrő japánok is furcsának tartják a "buru-sera" nevű kultuszt, melynek hódolói iskoláslányok használt bugyiját gyűjtik. A szexboltok egyetlen viseltes fehérneműért akár tízezer jent, vagyis mintegy húszezer forintot is elkérhetnek vásárlóiktól. A kelendő portéka remek zsebpénz-forrást biztosít a fiatal japán lányoknak, akik reggel iskolába menet a szexboltban tiszta bugyit húznak, majd hazafelé visszacserélik a fehérneműt, és elteszik a nekik járó összeget.

Jogsit olvas az automata

Többek között a használtbugyi-kereskedőket vette célba az a hadjárat, amely új törvények beiktatásával a japán fővárosban virágzó szexipar megfékezésére irányul. Az ifjúsági bizottság hétfőn terjesztette a város törvényhozói elé a kiskorúak védelmét célzó ajánlásaikat.

Az egyik tervezett rendelkezés előírná a pornómagazinokat és videókat áruló utcai automaták üzemeltetői számára, hogy gépeik ne adjanak el kiskorúaknak újságot és pornófilmet. A tervek szerint a vásárlók jogosítványukkal tudják majd bizonyítani nagykorúságukat.

Éjjel csak otthon internetezhetnek

A város önkormányzata arra kéri a szexmagazinok kiadóit, hogy zacskózva árulják a lapokat, így a gyerekek nem tudnak beleolvasni a standokon. Tervezik a tizennyolc éven aluliak kitiltását éjjel 11 és hajnal 4 óra között az internet-kávézókból és a karaokebárokból. A tiltást megszegő üzletek tulajdonosoait 300 ezer jenre (mintegy 600 ezer forint) büntetnék a hatóságok.

Betiltott automaták

Egy japán városnak, Chibának egyszer már meggyűlt a baja a használtbugyi-árusokkal. 1993-ban ugyanis három élelmes vállalkozó használtbugyi-árusító automatát állított fel Chiba vöröslámpás negyedében. A nagy forgalmat bonyolító gépek ellen rögtön többen is panaszt tettek, az önkormányzat azonban jó ideig tehetetlen volt, mivel semmilyen szabályozást nem találkoztak, amely alkalmazható lett volna az automatákból árult ruhadarabokra, írja a Snopes.com. Végül egy használtcikk- és régiségkereskedőkre vonatkozó rendelkezést találtak, mely előírja, hogy engedély nélkül nem foglalkozhat senki használtcikk-kereskedelemmel. Az engedély nélkül üzemelő automatákat erre a rendeletre hivatkozva szerelték le.