horoszkóp

Letartóztattak egy pedofil színészt

2004.07.08. 12:52
A szexuális bűncselekményért elítélt Jeffrey Jones elfelejtette bejelenteni a rendőrségen új lakcímét, ezért letartóztatták. A férfi egy 14 éves fiúról készített szexfotókat, amiért tavaly ötéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott, valamint felvették a szexuális bűnözők listájára. Költözését 48 órán belül jelentenie kell a helyileg illetékes hatóságoknál.
Az amerikai filmszínészt, Jeffrey Jonest azzal vádolják, hogy elmulasztotta felvetetni magát a floridai hatóságoknál a szexuális bűnözők listájára - adta hírül a BBC. Az 57 éves Jonest még tavaly júliusban vették nyilvántartásba, amiért egy 14 éves fiúról szexuális tartalmú fotókat készített.

Vegyenek fel a feketelistára, kérem!

Jeffrey Jones
A szexuális bűnözőket az amerikai hatóságok arra kötelezik, hogy költözés esetén a lakhelyük szerint illetékes rendőrkapitányságon 48 órán belül jelentkezzenek, és pontos címükkel együtt vetessék magukat nyilvántartásba. A hivatal szerint Jones első címét még bejelentette, ám márciusi költözése után már elmulasztotta a bejelentkezést új lakhelyén.

Ha nem jön, hozzák

Csütörtökön a floridai Sarasota rendőrei a jelentkezés elmulasztása miatt letartóztatták Jonest, és ezer dollár (kb. 200 ezer forint) óvadék ellenében helyezték szabadlábra - tanúsítja a rendőrségi nyilvánartás. A színész tavaly öt éves felfüggesztett ítéletet kapott, azzal a kiegészítéssel, hogy a lakhelye szerint illetékes rendőrséggel nyilvántartásba kell vetetnie magát, valamint tanácsadásra kell járnia. Akkor bocsánatot kért a történtekért, és így fogalmazott: "Soha ilyesmi nem fordult még elő, és soha többé nem is fog."

Jones az 1980-as évek egyik amerikai tévésorozatában, a Ferris Bueller szabadnapja című tinédzserkomédia-szériában játszotta Rooney iskolaigazgató szerepét. Emellett feltűnt még az Amadeus, az Álmosvölgy legendája és a Dr. Doolittle című filmek kisebb szerepeiben.