Sztriptíztáncosnő a brazil parlamentben

2004.10.08. 11:45
Már a braziloknak is megvan a maguk Cicciolinája: a múlt vasárnapi helyhatósági választásokon 12 ezer szavazattal jutott be Fortaleza város önkormányzatába egy 21 éves nő,aki 13 éves kora óta sztriptíztáncosnőként lép fel éjszakai lokálokban.
A hölgy, művésznevén Debora Soft, a bőséges voksokat annak köszönheti, hogy lélegzetelállítóan rövid miniszoknyában, mélyen kivágott blúzban, egy piercinggel a köldökében tartott széles tömegeket vonzó választási nagygyűléseket Ceará állam fővárosában. "Szavazz élvezettel!" kétértelmű jelszavával a legfiatalabb városi tanácsnok lett Fortalezában, a brazíliai szexturizmus talán legjelentősebb fellegvárában. Ő kapta a hetedik legtöbb szavazatot pártja, a Nemzeti Munkáspárt jelöltjei közül - írta az ANSA hírügynökség.

A cearái Cicciolina tündöklése

A politikusi pályára lépett vetkőzőművésznőt Brazília-szerte úgy ismerik, mint a "cearái Cicciolinát". Fortaleza ennek a főleg üdülőturizmusból élő észak-keleti tengerparti államnak a fővárosa. Brazíliában mindenki ismeri a Cicciolina művésznéven Olaszországban fényes pornóipari karriert befutott Staller Ilonát és politikában elért sikereit. Számos brazíliai éjszakai mulató, közte a világhírű Copacabana strand közelében lévő nagyon felkapott riói lokál viseli a szőke magyar pornósztár, volt olasz parlamenti képviselőnő nevét.

Bevállalós ügyvédfeleség

Debora Soft, polgári nevén Edvania Matias Ferreira, aki egy nála 28 évvel idősebb ügyvéd felesége, úgy döntött, hogy a következő választásokon parlamenti mandátumért indul Ceará államban, sőt talán a szövetségi parlamentbe is megpróbál bejutni. Politikai ambícióin túl abban is utánozza Cicciolinát, hogy rikító szőkére festett hajat visel.

Felfüggesztett vetkőzőskarrier

A mindössze 1,55 méter magas, ám annál temperamentumosabb Debora politikai elkötelezettségeire tekintettel kénytelen lemondani a sztriptízprodukciókról, amelyeket Fortaleza három lokáljában adott elő éjszakánként. Híveit azzal vigasztalta, hogy ennek ellenére fognak még hallani róla és egyre többet. Tervezett intézkedései között első helyen szerepel például, hogy teljesen szabadjára engedi a homoszexuálisok, transzvesztiták és szimpatizánsaik parádézását Fortaleza piroslámpás utcáiban.