A gyerek lábával együtt nő a cipő

2004.08.04. 11:52
Egy amerikai sportruházati cég olyan cipőt fejlesztett ki, amely követi a gyerekek lábának gyors növekedését. A terméket a köztudottan árérzékeny németországi vevőkön tesztelték.
A kevéssé vonzó "Max, der Wurm" (Max, a féreg) márkanevű lábbeli első szállítmányai múlt héten érkeztek meg Németországba - írja a Reuters. A cipők neve a rugalmas alapanyagú cipő sarka és orra közti, harmonikaszerűen összecsukódni és kitágulni képes részre utal, ami lehetővé teszi a lábbeli fokozatos nyújtását.

Nem nyom és megnyugtat

A cipő hossza egy ezüstszínű gomb megnyomásával szabályozható, amivel lehetővé válik, hogy a cipő mérete mindig a gyerek gyorsan növő lábfejéhez alkalmazkodjon. A gyerek kényelme mellett ez a találmány a szülőknek is nagy megkönnyebbülést jelenthet, megússzák ugyanis, hogy a gyerek fejlődése miatt csillagászati összegeket kelljen cipőre költeniük.

Spórolós vevőkön tesztelve

Bernadette Lingg, a K2 Inc nevű amerikai sportruházat-gyártó cég szóvivője elmondta: azért célozták meg a német piacot, mert a német vásárlók költségérzékenyek, szeretik az akciókat és kedvező konstukciójú vásárlási lehetőségeket, ugyanakkor a német gazdaság nehézségei miatt óvatosabbá váltak és kétszer is meggondolják, mielőtt kinyitják a pénztárcájukat. "Fő piacunknak Németországot tekintjük. A gyerekcipők piacán ott rendkívül kiélezett a verseny a nagyszámú importmárka és az agresszív árképzés miatt" - nyilatkozta a sajtónak a szóvivő.