Betiltaná a Nőszövetség a csókos piszoárokat

MTI
2004.03.23. 15:37
Elvetette a kitátott, jajvörös női ajkakat mintázó piszoárok felszerelésének tervét a Virgin Atlantic Airways amerikai légitársaság, amely a tátogó toaletteket eredetileg a New York-i J. F. Kennedy repülőtérre szánta.
Jó néhány panasz érkezett a meghökkentő szaniter-felszerelés ötlete ellen, amelyet többen sértőnek találtak. "A Virgin nagyon sajnálja, hogy az emberek ilyen lesújtó véleménnyel vannak a tervezett Csókok (Kisses) elnevezésű piszoárokról, amelyeket a JFK repülőtérre terveztettünk. Senkit nem állt szándékunkban megsérteni" - szabadkozott a légitársaság szóvivője, John Riordan.

Tiltakoztak

Mint Riordan közölte: a Virginhez több tucat panasz érkezett magánszemélyektől és csoportoktól, köztük a Nemzeti Nőszövetségtől (NOW) is. Ez utóbbi a honlapján szólította fel tagjait, hogy tiltakozzanak a légitársaság igazgatójánál, Richard Bransonnál.

"Nem sok férfit ismerek, aki viccesnek tartja, ha kisdolgát egy női szájba végezheti, még akkor sem, ha porcelán ajkakról van szó" - írta a NOW honlapján a nőszövetség elnöke, Kim Gandy.

Meglepődtek

A légitársaság képviselőit őszintén meglepte a heves visszautasítás, amellyel az első osztályú utasok várótermébe tervezett új toalettet fogadta a közönség - közölte John Riordan, és hozzaáfűzte: már csak azért sem érezhették sértőnek a piros ajkakat, mivel egy holland tervezőiroda művésze, történetesen egy hölgy álmodta szájba a piszoárt.