horoszkóp

Beszívatta kétéves gyerekét az amerikai anyuka

2006.09.25. 15:20
Ötéves börtönbüntetés helyett két évvel megúszhatja az az amerikai anyuk, aki több alkalommal is marihuanát szívatott kétéves kislányával. A nő azzal indokolta tettét, hogy a gyereknek nem volt étvágya.

A marihuanafogyasztás étvágygerjesztő mellékhatására apellálva rendszeresen vízipipával szívatta be 18 hónapos, gyakran étvágytalan kislányát a montanai Jessica Durham. Baráti társaságuk egy tagját azonban felháborította ez a gyakorlat, és miután lefotózta az egyik ilyen aktust, feljelentette a nőt, aki ellen - a fotókat bizonyítékként felhasználva - eljárás indult.

"Ms. Durham azt állította, hogy kislányának étvágyat csinált a fű, és nyugodt és kiegyensúlyozott lett tőle; valamint hogy saját tapasztalataira alapozva találta ki ezt a megoldást" - mondta Louis Pollak bíró az esetet összegezve.

A 2004-ben kezdődött ügyben 2005-ben már született egy ítélet, ami kábítószer-terjesztésre hivatkozva ötévi börtönbüntetésre ítélte a kísérletező kedvű anyukát, aki azonban fellebbezett mind a terjesztés vádja, mind a hozott ítélet ellen. Pénteken egy három bíróból álló felülvizsgálati testület újratárgyalta az ügyet, és bár a bűncselekményt változatlanul kábítószer-terjesztésnek definiálják, a büntetést két évre enyhítették.