horoszkóp

Ötvencentisre nőtt tizennégy év alatt

2006.08.30. 23:49
Az ötvencentis nepáli fiút szülei turnézni viszik, és mutogatni fogják, hogy pénzt gyűjtsenek a kicsi jövőjének finanszírozására.
14 évesen is csak 50 centi

Khagendra Thapa Magar, a tizennégy éves nepáli törpe ötven centi magasra nőtt csak meg. Szülei észrevették, hogy a Guiness rekordok könyvében a legkisebb termetű emberként nyilvántartott személy 25,5 inch (64,8 centiméter) magas, miközben az ő fiuk csak 20 inch (ötven centiméter) magas. Khagendra tehát 5,5 inccsel alacsonyabb az eddigi rekordernél. A szülők a felfedezés után egyből beküldték jelentkezési lapukat a Guiness-hez - mondta el a sajtónak Min Bahadur Rana, a Khagendra Thapa Magar Alapítvány (a legkisebb ember megsegélyezésére létrehozott alapítvány) elnöke.

A tizennégy éves Khagendra csupán 4,5 kilós, azaz nagyjából akkora, mint egy túlfejlett újszülött csecsemő. Khagendra nemsokára turnézni indul Nepálban, hogy pénzt gyűjtsön az alapítványa számára - tudta meg az AFP hírügynökség édesapjától, Rup Bahadur Thapától.

Az apa közölte, hogy gyereküket kiállításokon fogját mutogatni, hogy legyen miből finanszírozni az oktatását, a gyógyítását és a jövőjét.

A kis Khagendra mindössze 600 grammal született. Hobbija a kavicsok szedegetése és Buddha imádata. Aki támogatni szeretné, itt megteheti.