horoszkóp

Flört a dugóban

2004.09.13. 11:49
A férfiak imádnak a dugóban és a piros lámpánál flörtölni, de a nők többsége sem veti meg az efféle időtöltést, derült ki egy angol felmérésből. Nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk eredménye szerint azonban szerkesztőségünk munkatársai nem a dugóból szerzik élettársaikat.
Gépkocsivezetők milliói használják ki naponta egy kis könnyű flörtre a közlekedési lámpák tilos jelzéseit, vagy a reggeli, délutáni dugókban való araszolgatást Nagy-Britanniában - állapította meg a Vauxhall brit autógyár megbízásából készített felmérés.

Feleséget az autóból

Több mint két millióan flörtölnek vezetés közben, mintegy félmillió autótulajdonos pedig azt is bevallotta, hogy volt már gyengéd kapcsolata olyan partnerrel, akivel útközben ismerkedett meg. Mint a felmérésből kiderült, vezetés közben nem csak futó kalandok születnek, a kérdőívekre adott válaszokból ugyanis kitűnt: nem kevesebb, mint 150 ezren autójukból pillantották meg először majdani feleségüket, vagy férjüket.

A vezetés gyakran unalmas perceinek egy-egy kacér mosollyal való megédesítése Walesben a legelterjedtebb szokás, ott az autóvezetők 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem riad vissza egy-egy csábító pillantás, vagy kétértelmű megjegyzés viszonzásától, ha a másik sávban mellette araszoló hölgy, vagy úr rokonszenves számára.

Itthon is?

Szerkesztőségünk férfitagjai nem szívesen nyilatkoztak a témáról, így nem sikerült kiderítenünk, valójában mennyire jellemző a piros lámpánál randit leszervezni. Mindössze egyetlen újságíró kollégánk szedte össze annyira a bátorságát, hogy beismerje, ő már szemezett lányokkal a piros lámpánál, ám rendkívül meglepődött és zavarba jött, mikor a hölgy komolyan vette a flörtöt és elindult a kocsival utána. Kolléganőink sem voltak túl lelkesek a piros lámpás ismerkedéstől. Egyik munkatársnőnk, aki rendszeresen robogóval jár, kifejezetten zavarónak nevezte, hogy állandóan megnézik és utána szólnak, ráadásul balesetveszélyesnek is tartja a dolgot. A Velvet szerkesztője ezzel szemben maga is szívesen kezdeményez flörtöket a volán mögül, bár a randevúig még sosem jutott el ily módon.

"A Rakéta Regényújságban olvastam egy amerikai novellát egy óriásdugóról, ahol a fiú és a lány egymás mellé kerül, megismerkednek, megszeretik egymást, már a házasság is szóba kerül, amikor a csaj sávja felgyorsul és sosem látják többé egymást" - adta meg a romantikus befejezést az Index Kult rovatának munkatársa.