Az év lúzere cím megszerzéséért kemény csata ígérkezik, ki-ki maga döntheti el, hogy az állandó stabil teljesítményt tartja-e többre, vagy az alkalmankénti egyéni megvillanásokat. Döntsön! Ki legyen? Győzőék? Schoberték? Medveczky Ilona vagy a péniszgyűrűs? Vagy egy letűnt sztár, mint Paris Hilton vagy Lindsay Lohan? Talán Britney Spears itt még elfér?

A május eleje óta tartó hét lúzere választásoknak vannak visszatérő biztos pontjai, mint a Schobert vagy a Gáspár család, de rendszeresen viszi el a pálmát egy-egy hirtelen felbukkanó szerencsétlen nyilatkozat vagy történés is, mint amikor például Medveczky Ilona elárulta, hogy a vizeletével tartja magát karban.

Volt egy jó nyaruk

A legstabilabb teljesítményt egyértelműen a Gáspár család nyújtotta. Gáspár Győző nevéhez olyan tettek fűződnek, mint a Kékszalag verseny feladása két órával az indulás után, majd a megsértődése, miután kinevették ezért. Aztán folyamatosan az volt műsoron, hogy mikortól nem lesz Győzike műsoron.

Ebben a vészterhes időszakban, amikor a show és a házasság is a levegőben lógott, Gáspár Győző olyan kijelentésekre ragadtatta magát, mint hogy egy örömlánnyal él Bea helyett, valamint hogy bizony néha szokott füllenteni. Ehhez még tegyük hozzá, hogy a show - elvileg tragikus hirtelenséggel, néhány év halogatás után -, úgy néz ki, idén egy időre valóban megszűnni látszik.

A Gáspár család állandó teljesítményével csak Schoberték kőkemény nyara tudja felvenni a versenyt. Náluk mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a családfő mellett a feleség is aktívan hozzájárul a lúzerségekhez. Rubint Réka először a vezetési stílusával riogatta a várost, amiről feljelentőink általában lelkesen be is számoltak. Aztán Rékának egyszer kihagyott a memóriája, és nem emlékezett arra, hogy megkerestük, amikor a vezetési szokásairól írtunk, ezért le is hazugozta a feljelentőinket. Ejnye.

Emellett még ruhákat is forgalomba hozott. A házaspár kétségkívül legnagyobb dobása viszont az a szigetes videó volt, amiben szó esett koszos kezű fiúk ujjazási kísérleteiről, update mojitóról és veszélyes Túró Rudiról is. Aztán persze próbáltak magyarázkodni, de minek? A Schoberték a saját heti lúzer selejtezőiket egyébként mindig kimagaslóan magas szavazatszámmal nyerték meg, ebből is látszik, ha letesznek valamit az asztalra, azt rendesen odateszik.

Egyéni próbálkozások

A tartósan kiváló formát fenntartó hírességeken felül idén több egyéni megvillanás is volt, amikkel sikeresen be lehetett húzni a hét lúzere címet.

Az egyik ilyen Medveczky Ilonához kötődik, aki a semmiből előtörve robbant be az élvonalba, amikor elárulta, saját vizeletét kenegeti a bőrére, hogy az szép maradjon.

Rajta kívül érdemes még feljegyezni azt az ismeretlenség homályában maradt férfit, aki gyűrűt húzott a péniszére, viszont leszedni azt már nem tudta, ezért kis híján amputálni kellett a legnemesebb szervét.

Czifra Noémi is az egy erős kísérlettel próbálkozók táborát erősíti. Saját valóságshow-jának azt a bizarr reklámot találta ki, hogy a méhszájáról készíttet néhány jó felvételt a nőgyógyásznál.

A heti lúzerválasztásokon befutott még Sebastian is, a mellplasztikázott modellfiú, aki Keleti Györgyi legújabb felfedezettje. Sebastian szerint döntését az irigy vagy buta emberek nem szokták érteni. Ön ilyen?

Mindenképpen komoly lúzerség volt annak a rendőrnek a tette is, aki a Széna téri túszejtés során a bekamerázott bűnügyi helyszínről lopott. Önök ezt a tettet anno rengeteg szavazattal értékelték.

Egy pár mondatot még érdemes esetleg szentelni Zalatnay Saroltának, aki koncertbevételekből szeretné törleszteni a sokmilliós tartozását.

Értékelendő volt még idén Elton John meglehetősen anakronisztikus kijelentése, miszerint az internet igazából rossz hatással van az emberek kreativitására, ezért az egészet úgy, ahogy van, meg kéne szüntetni. Ha az internet megszűnése önt is rosszul érintené, klikkeljen!

Persze azért hagyjunk helyet szívünkben Németh Kristófnak, aki másodszorra, de végül ellátta férfiúi kötelességeit a nászéjszakán, illetve Havas Henriknek, aki sikeresen kirúgatta magát a TV2-től, miután beszólt a főnökének.

Hullócsillagok

Meglepve tapasztaltuk, hogy igazán komoly, hosszú távú teljesítményt csak a két fent említett magyar családtól kaptunk. A külföldi nagyságok szinte teljesen eltörpülnek mellettük.

Mert ki emlékszik már Paris Hiltonra, és arra, hogy fel akarta függeszteni az anyagcseréjét a börtönbüntetése idejére?

Vagy Lindsay Lohanre, aki az elvonója óta csak azzal tudta magára felhívni a figyelmet, hogy néha a lányokhoz vonzódik, néha nem, illetve, hogy ő lett a legbutább celeb egy felmérés szerint?

A letűnő kis partiarcok mellett talán Britney Spears az, aki igazán oda tudta magát tenni ebben az évben. Érdemeit felsorolni szinte lehetetlen, van közte kopaszra borotválástól kezdve többszörös puncivillantásig minden. De tényleg, gyerekelhelyezési per, rehab, szétcsúszott élet. Lassan a fair küzdelem érdekében életműdíjat kéne neki adni.