A Szabadság Paradicsom névre keresztelt mexikói üdülőközpont minden egyes házát, szobáját, fürdőszobáját, bútorát és más kellékét úgy tervezték meg, hogy az se legyen gond, ha 200 kilós a várva várt vendég.
Az USA-ban egyre több a túlsúlyos ember, mégis gyakran kirekesztettnek érzik magukat, mert sok helyen éri őket diszkrimináció. Kezdve attól, hogy két helyet kell venniük a repülőgépen, egészen odáig, hogy a könnyű, alumínium vagy műanyag strandszékek és napozóágyak mind összeroskadnak alattuk. A franciaágyak többsége nem bírja ki, ha túlsúlyos házaspár béreli ki a szobát.

Strapabíró ágyak

A mexikóiak nagy sikerű ötlete a Szabadság Paradicsom nevű üdülőkomplexum, ahol mindent a túlsúlyosokra találtak ki és méreteztek - adta hírül a GSZT című turisztikai szaklap. Az ágyak, a fotelek mind stabilak és strapabírók, az úszómedencébe vezető lépcsőket sem vékony alumínium rácsokból gyártották. A fürdőlepedők is jókorák, akárcsak a fürdőköpenyek, amelyeket itt nem gond összekötni - az öv körüléri a legpocakosabb urat is.

Emberes adagok

Az ételek nem fogyókúrásak, bár ha valaki éppen diétázik, természetesen kedvére való kalóriaszegény fogások közül is választhat. De azt a legtermészetesebbnek veszik, ha attól, hogy valaki 120 kiló, még "normálisan" étkezik. A szállodák többségében mindig kínos, hogy a ducikat megszólják, ha telerakják a tányért a svédasztalos reggelinél, míg a vékony dongájúak ezt minden megjegyzés nélkül megtehetik.

A mexikóiak sikeres ötletét hamarosan "importálni" fogják a hírek szerint a kubai és dominikai szállodai beruházók is.