Rocksztár akar lenni Kína legszőrösebb embere

2004.08.22. 11:26
Yu Zhenhuan rocksztár akar lenni, de pillanatnyilag még csak arról híres, hogy a kínai férfi a világ egyik legszőrösebb embere. Testfelületének 96 százalékát erős, fekete szőr fedi.
A 26 éves kínai férfit szőrösségben egyedül talán a mexikói testvérpár, Victor "Larry" és Gabriel "Danny" Ramos Gomez előzi meg: a Guiness Rekordok Könyve szerint a mexikóiak testfelületének mindössze két százaléka csupasz.

Szép szőrös

Yu nem szégyelli különleges testi adottságait, azaz a sok szőrt, sőt büszkén pózol a kamerák előtt. Kiskora óta mindenki felfigyelt rá - tenyerén és a talpán kívül teste egész felületét drótszerű fekete szőr fedi.

Yu nem hagyja kiaknázatlanul különleges külsejét: hatéves korában ő játszotta az "Egy szőrös fiú kalandjai" című film címszerepét, mostanság pedig zenéléssel foglalkozik. Fotógalériájának képein olyan lazán pózol, mintha semmi különös nem lenne rajta.

Nézegesse fotóalbumát!
Akkor figyelt rá fel a világ, amikor megírták a lapok, hogy fülműtétet kellett rajta végrehajtani, mert már alig hallott a sok szőrtől. Azóta kiderült róla, hogy lemezszerződésre és rockkarrierre vágyik.

A szőrös Yu Kína fagyos észak-keleti részén született. Világ életében ujjal mutogattak rá, és csúfolták. "Az emberek kinevettek és ősembernek hívtak. Kiskoromban a gúnyolókat megdobáltam kővel és sokakat megvertem, de ahogy felnőttem, megtanultam, hogyan kell bánni ezzel a helyzettel" - mondja Yu.

"Remélem egyszer az énektudományommal meggyőzhetem majd az embereket, hogy tehetséges vagyok. Eleinte biztos azt fogják gondolni, hogy ugyan már, ez csak a "Szőrfiú" de aztán majd rájönnek, hogy mi a lényeg. Fejlődni akarok, és nagy sztár leszek" - mondta el a Yahoo-nak.

Szőrös kalandok

Yu számára az élet kicsit sem volt könnyű. A mostani fülműtéten kívül volt már öt másik beavatkozást kellett elvégezni rajta. Egyszer az orrából kellett kiműteni a szőrt, hogy jobban kapjon levegőt, de volt hogy a fogínyét kellett megműteni, ami csúnyán ránőtt a fogára.

A gyapjúfiúnak is becézett Yu testének minden négyzetcentiméterét 41 szőrszál fedi. A különös jelenséget az orvosok atavizmusnak nevezik, mely egy ?si, régen kihalt tulajdonság megjelenését jelenti. "Nagyon sok problémám volt már azzal, hogy mindenkinél sokkal szőrösebb vagyok" - mondja Yu, akinek szempillái olyan hosszúak és erősek, hogy nem látszik tőle a szeme.

"Régebben nagyon a szívemre vettem, ha csúnyán néztek rám vagy beszóltak nekem" - kesereg Yu, aki nagyon sokféle zenét szeret, többek között Stinget vagy Nat King Cole-t. "Régen nem mertem kimenni az utcára, hogy elkerüljem az emberek bántó reakcióit, de aztán rájöttem, hogy bátrabban kell viselkednem, és példát mutatnom."

A szőrcsomók az agyára mentek

Mondhatjuk, hogy Yu élete majdnem egy hajszálon múlott, mert ha nem végzik el rajta a négyórás fülműtétet, akkor akár meg is halhatott volna. A temérdek szőr között ugyanis rengeteg fülzsír halmozódott fel, és ettől begyulladt a fülének a belső része. Ha nem tettek volna valamit ellene, akkor a fertőzés feljuthatott volna az agyig, és akkor Yu meghalt volna.

Yu a fülműtét előtt nem hallott 40 decibel alatti hangokat. Most már 20 decibel feletti hangokat is érzékel - egy átlagos beszélgetés 30 decibelen folyik. Yu ügyesen gitározik, és most tanul szaxofonozni. Eddig feldolgozásokat játszott, de most próbál tovább lépni saját számainak tökéletesítése felé.

Yu bárokban, koncerteken és klubokban énekel, ebből keresi a pénzét és így ismerkedett meg jelenlegi barátnőjével is. A szőrmók azt bánja a legjobban, hogy nem régebben élt, amikor a szőrösség a férfiasság jele volt.