A német gyerekek az utóbbi időben nagy előszeretettel költik kisállat-kereskedésekben zsebpénzüket, hogy kövessék az új trendet, mely szerint a menő kissrácok hangyakolóniát tartanak.
Miután az apró kis teremtményeket januárban háziállatként mutatták be egy német mezőgazdasági vásáron, akkora invázió indult meg utánuk, hogy egyes berlini kisállat-kereskedők újabb üzletek megnyitását tervezik, adta hírül a Reuters.

Napi két kolónia

Tekintse meg képeinket!
"A gyerekek egyszerűen imádják, mert így egy egész kis világot figyelhetnek meg. A kolónia minden egyes tagja eltérő munkát végez; míg egyesek például ételt gyűjtenek, mások a királynőt védelmezik" - nyilatkozta Martin Sebesta hangyakereskedő, aki naponta legalább két kolóniát ad el, darabját 26 ezer forintnak megfelelő euróért.

Több, mint háromszázezer

"Gondozásuk egyszerű, beérik háztartási maradékkal és akár a harminc éves kort is vígan megélik" - jegyezte meg Sebesta, akinek hangyaüzletében a legdrágább, húsz tagot számláló kolónia 365 ezer forintnak megfelelő eurót kóstál. "Remélem ez a hangyavásárlási invázió nem csupán egy átmeneti divathóbort!" - fogalmazott bizakodóan a kereskedő.

Ne vegyen zsákbamacskát!

A hangyaszaküzletben megvásárolható legnagyobb egyedek Délkelet-Ázsiából származnak és akár öt centisre is megnőnek, míg akadnak olyanok is, melyeket szabad szemmel alig lehet látni. A 28 éves fiatalember négy éve a világhálón is árulja hangyáit. Weboldala a híres német alaposságot tükrözi: amellett, hogy áttekinthető és gazdagon illusztrált, szinte minden hagyás kérdésre választ ad. Mindezek ellenére Sebesta a legtöbb kuncsaftjának azt javasolja, hogy nézzen be az üzletbe, mielőtt online megvásárolná a szorgos kis állatkákat.