horoszkóp

A fodrászok után a lelkészek a legboldogabbak

2005.02.28. 15:09
Egy Nagy-Britanniában készített felmérés szerint a hajszobrászok lelik a legtöbb örömet munkájukban.

A City&Guids ügynökség szociológusai 1200 válaszadó véleményét elemezték. Felmérésük tanúsága szerint öt fodrászból kettő érzi magát maradéktalanul boldognak, ha kezei alatt megszépül, szinte újjászületik az ügyfél - olvasható az Utro orosz nyelvű hírportálon.

Dolgozni öröm

A fodrászokat a lelkipásztorok követik az elégedettségi rangsorban, majd alig valamivel lemaradva a szakácsok, kozmetikusok, a vízvezeték-szerelők és műszerészek következnek. Jól érzik magukat a bőrükben az építőmunkások, villanyszerelők, sőt a bolti eladók is.

Mint a felmérésből kiderült, a kétkezi munkások sokkal elégedettebbek sorsukkal, állásukkal, mint a hivatalnokok, könyvelők, banki alkalmazottak, ingatlanközvetítők. Ám ami igazán meglepő, a fizikai dolgozók elégedettség tekintetében még a kreatív munkát végző tudósokat is lepipálják.

Adni, adni, adni

A felmérést készítő City&Guids ügynökség szociológusai szerint Nagy-Britanniában megváltozott az emberek viszonya a munkához. Azok a legelégedettebbek, akik úgy érzik, hogy munkahelyükön kamatoztatni tudják képességeiket, és ezért elismerésben részesülnek.

Ami a fodrászokat illeti, a vendégeikkel kialakuló személyes kapcsolat is hozzájárul a napi betevő sikerélményhez, hisz kezük nyomán megszépülnek, boldogabbá válnak az emberek, a vendégek örömében pedig a hajszobrászok is osztoznak.