A pénz boldogíthat, de kutatók szerint ez 2,7 millió angol fontba kerül, ami kicsivel több mint egymilliárd forint. Ennyibe kerül ugyanis egy átlagos ember álmait megvalósítani.
Egy átlagos ember egymilliárd forintból vásárolhatja meg boldogságát - idéz egy brit kutatást a Yahoo. Ennyi pénzből tudnánk megvenni álmaink házát és autóját, ennyi pénzre lenne szükség ahhoz, hogy álmaink nyaralásán vehessünk részt, és biztosítsuk a kívánt életszínvonalat.

A nőknek több kell

Talán nem meglepő, de a nőknek egy kicsivel több pénzre lenne szükségük a boldogsághoz. Ők ugyanis 2,7 millió font feletti összeget költenének, míg a férfiaknak 2,6 millió font is elég lenne.

A kutatásból kiderül, hogy az emberek követelőzőbbé válnak idősebb korukra: míg a 24 év alattiak 2,55 millió forintot igényelnének, a 44 és 55 év közöttieknek már 2,9 millióra lenne szükségük.

Playboyok és magamutogatók

A Yahoo felmérésében arra kérdezett rá, milyen házat, illetve kocsit szeretnének, milyen az ideális partner számukra, hogyan udvarolnának, mit esznek szívesen, hova járnának szórakozni. Ezen kívül még megkérdezettek keresetére és a megtakarításukra is kíváncsi volt.

A válaszok alapján négy kategóriába sorolták az embereket. Kiderült, hogy 45 százalékuk aranyifjú illetve -leány szeretne lenni, vagyis bulizós életet élne. További 39 százalék magamutogató, akik szórják a pénzt. Az emberek 15 százaléka sorolható a "vidám fickó" kategóriába, ők igyekeznek megtartani a pénzt, jólétet, boldogságot.

Az emberek alig egy százaléka zsugori, ők a kemény munkával szerzett pénz hívei.