Egy Günter nevű kutya a világ leggazdagabb állata

MTI
2004.03.23. 17:32
Milliomos házikedvencek, akik kaviárt esznek, párnák közt alszanak és sejtelmük sincs a bankszámlájukról. Kutya, majom, kakas, macska.

Kutya az első

A világ leggazdagabb állata egy Günter névre hallgató eb: 265 millió euró a vagyona. Így nem csoda, hogy minden nap kaviárt és gondosan válogatott marhahúst eszik, s ezt saját inasa szolgálja fel neki. A La Derniere Heure című belga lap összeállítása szerint a vadászkutya - hivatalosan IV. Günter, mert már a negyedik generációt képviseli - apjától, III. Güntertől örökölte ezt a vagyont, ő viszont gazdájának, Karlotta Liebenstein német grófnőnek hálálkodhatott volna, ha egyáltalán tudná, hogy mi történt vele: a grófnő ugyanis végrendeletében kutyáját tette meg egyedüli örökösének.

Majom a második

Az összeállítás szerint a második leggazdagabb állat a világon egy Kalu névre hallgató csimpánz: mintegy 78 millió euróval rendelkezhet. Vagyonát gazdájának, Patricia O'Neillnek köszönheti, aki így akart bosszút állni egykori férjén: ez utóbbi csak a majom halála után juthat a pénzhez. S esélyei nem a legjobbak, mivel Kalu még csak 15 éves, s a csimpánzok a 60 éves életkort is gond nélkül elérhetik.

Kutya a harmadik

A harmadik helyen egy New York-i kutyus áll: Toby Rimes, a maga 66,26 millió eurójával. Toby Rimes maga is örökösnek számít: annak idején egyik őse, Toby 20 millió eurónak megfelelő összeghez jutott gazdájától, Ella Wendeltől, s azóta a vagyon kissé megszaporodott.

Kakas a negyedik

A negyedik egy kakas, Gigoo: gazdájától, Miles Blackwelltől 14,73 millió eurót kapott.

És a többiek

Az ötödik-hatodik-hetedik helyen Frankie kutyus és két cica, Ani és Pepe Le Pew áll: mindhárman egy nagy házban laknak az Egyesült Államokban, s közös bankszámlájukon 13,26 millió eurónak megfelelő dollár áll.

A nyolcadik-kilencedik két cica, Hellcat és Brownie. Őseik a hatvanas években 400 ezer eurónak megfelelő összeget kaptak gazdájuktól, s ez szépen fialt: Hellcat és Brownie ma már 5,8 millió euróval gazdálkodhat.

Végül a tizedik helyen ismét egy kutyus áll, Moose, 2,65 millió euróval. Ő az egyedüli, aki saját munkájával kereste vagyonát: a Frasier című tv-sorozat főszereplőjeként minden egyes epizódért 13 ezer eurót kapott.