horoszkóp

Lefejelte a DJ-t a 'buzis' zenéért a homofób kőműves

2005.08.04. 17:52
A heves természetű kőműves nem volt elégedett a DJ zenei ízlésével, és mikor az a Wham! egyik számát rakta fel, egyszerűen lefejelte.

A 48 éves Roy Nash azért törte be Andrew Cleeson orrát a Dorset megyei Weymouth diszkójában, mert az George Michael egykori zenekara, a Wham! egyik nagy slágerét, a Wake Me Up Before You Go Go című számot játszotta. A 35 éves angol DJ épp a 70-es és 80-as évek nagy slágereiből összeállított válogatását játszotta a Moonshine Discoban, amikor George Michael 1984-es slágerlistás számához érve a 48 éves részeg Nash rátámadt, mivel szerinte "ez itt nem buzifesztivál". A DJ-t kórházba szállították.

Gyenge érvek

Az eset még novemberben történt, a bíróság azonban csak most jutott el a döntésig. A vád képviselője, Elizabeth Valera elmondta, hogy Nash az este folyamán többször is kötözködött a "buzis" zenék miatt, míg a védőügyvédje azzal mentette ügyfelét, hogy túl sokat ivott, ez pedig "a legrosszabbat hozta ki belőle". "Ügyfelem megsértődött a zene miatt, és erőszakos módon reagált. Nem azért ment oda, hogy verekedjen, de a túl sok alkohol miatt végül így alakult" - érvelt a védő, Ian Graham.

David Bowie-t sem bírja

Az eset után a betört orrú DJ elmondta, hogy nem ez volt az első, hogy Nash belekötött: "Már máskor is beszólt, amikor egyszer David Bowie-t, vagy valami hasonló, a melegekkel kapcsolatba hozható zenét raktam fel. Pedig én csak annyit tettem, hogy azokat a számokat játszottam, amiket sokan kértek, és vélhetően mindenki ismer. A Wake Me Up-nál viszont egyszerűen odajött és lefejelt".