Egy amerikai férfi weboldalt hozott létre, melyen a válási procedúra hosszúságáról és abszurditásáról panaszkodik, és segítséget szeretne nyújtani annak a több millió honfitársának, akik szintén válni szeretnének. Az oldal címe helpjohngetdivorced.com, azaz "segíts Johnnak elválni", habár a férfi maga is beismeri, a feleségén kívül senki más nem tudja megkönnyíteni válását.
John feleségét vádolja azzal, hogy szándékosan megnehezíti válásukat. 2000. augusztus 27-én házasodtak össze, és 2002. június 26-án költöztek külön. John azóta próbál hivatalosan is elválni feleségétől, aki azonban ezt minden eszközzel próbálja megakadályozni, így a válási procedúra már hosszabb ideje tart, mint maga a házasság. Mint írja, "azt mondják a házasság első éve a legnehezebb. Én azonban úgy gondolom, hogy a legutolsó." John hangsúlyozza, hogy célja nem feleségének a lejáratása, hanem az, hogy végre elválhasson. Weboldalán édesanyja életére esküszik, hogy minden leírt szava igaz.

Makrancos hölgy

Neje nem hajlandó kommunikálni vele, így John még egy közvetítőt is felbérelt, majd később egy ügyvédet. Így sem sikerült azonban feleségét rábírnia a válásra, aki ügyvédje tanácsára megmásította válási szándékát.

Segíts Johnnak elválni!
"Felkínáltam neki, hogy övé lehet a közösen szerzett vagyonunk fele, sőt még annak az öröklakásnak a felét is neki adnám, amit még házasságunk előtt vettem. Rám marad viszont az összes adósság, a kocsi törlesztőrészlete, és ő megtarthatná a két év alatt összegyűjtött pénzét. Mért vagyok ilyen nagylelkű? Azért, mert szeretném végre önállóan folytatni az életem!" - panaszkodik John saját weboldalán.

Eszet oszt

John valódi gentlemanként tünteti fel magát. Leírja, hogy bár feleségét mélyen megveti, mégis azt kívánja, legyen boldog - csak őt hagyja már békén. Ezen kívül ésszerű megegyezésre szólítja fel a válni kívánó házaspárokat. Véleménye szerint a dolgok higgadt megbeszélésével még az ügyvéd, és a vele járó költségek is elkerülhetők.

Aggódó csajok

A weboldalnak vendégkönyve is van, amelyben John várja a biztató szavakat, melyeket meg is kap bőven. Ajánlatokban sem szűkölködik a vendégkönyv, sok hölgy értékeli John humorát, és azt mondják, amennyiben a válás után azért marad még némi pénze, szívesen randiznak vele. A vendégkönyv általános hangulata azonban elgondolkodtató, számos nő írja ugyanis, hogy bár már elmúltak 30 évesek, pontosan John tapasztalataitól félve nem szánták még rá magukat a házasságra. Tartanak ugyanis a kapcsolat házasság utáni megromlásától. Az olvasók általános véleménye szerint az igazán okos nők nem mennek férjhez. Persze olyan is akad, aki cinikusan úgy nyilatkozik: John megérdemli a sorsát, mert eleve férfiakkal kellett volna kezdenie, nem nőkkel, mert abból sosem sül ki semmi jó.