horoszkóp

Helyreigazítás

2007.02.15. 17:36

A Fővárosi Bíróság által jóváhagyott egyezség értelmében az alábbi sajtóhelyreigazítási közleményt közöljük: A Pucér nő a Közlekedési Múzeumban című cikkben az alábbi valótlan tényállítások szerepelnek.

Valótlan az a tényállítás, hogy „Berczeli Krisztina terpeszt, pózol …………, repülők között”. Azon a helyszínen, ahol a fotózás történt, nincsenek repülők kiállítva. A Közlekedési Múzeum által kiállított repülők egyéb helyszíneken (pl. Petőfi csarnok) találhatóak.

Valótlan az a tényállítás, hogy a Közlekedési Múzeum főigazgatója azt közölte, nem nyilatkozik. A valós tények szerint a Közlekedési Múzeum főigazgatója 2006. december 21-én, 16.35 órakor a 2006. december 21-én, 11.01 órakor e-mailen megkapott, e témakörben feltett kérdéseket megválaszolta. A Közlekedési Múzeum főigazgatója Zappe Gábor főszerkesztő urat nyilatkozati készségéről 2006. december 21-én 9.12 órakor tájékoztatta, amely tájékoztatással egyidejűleg kérte a kérdések megküldését.

Valótlan az a tényállítás, hogy 2006. augusztus 14-én reggel erotikus tartalmú fotózás történt volna a Közlekedési Múzeumban. A valóság ezzel szemben az, hogy ebben az időben délutánig csak technikai személyzet tartózkodott az épületben. A cikkben szereplő hölgy csak délután érkezett, és a hivatali munkaidő befejezését jóval meghaladva távozott az épületből.

Valótlan azon állítás, illetve az arra való utalás, hogy 2006. augusztus 14-én ügyfelek tartózkodtak a Közlekedési Múzeumban. Ezzel szemben a valóság az, hogy a szokásos évi nyári bezárás miatt sem a könyvtár, sem a kutató szolgálat nem működött. A Közlekedési Múzeumban dolgozó munkatársak legnagyobb része szabadságon volt, nem tartózkodott az épületben. Az épületben nem tartózkodtak teremőrök sem. Ekként valótlan az a tényállítás is, hogy a fotózás helyszínén munkatársak tartózkodtak, miután a rendészeti vezető a helyszínt biztosította.

Valótlan továbbá azon tényállítás, miszerint a Közlekedési Múzeumból 30 fő elbocsátására kerül sor.