Belgiumban rámosolygott a szerencse egy süketnéma kongói fiatalemberre, Alexis Sengogára: az illető 1,3 millió eurót nyert lottón, eltalálva mind a hat helyes számot, de egy csalárd barátja miatt majdnem lecsúszott róla.

Sengora az örömhírről azon nyomban beszámolt legjobb barátjának, a szicíliai származású Christoforónak. Ez utóbbi felvetette, hogy egyelőre hagyja nála a szelvényt, nehogy elveszítse, s másnap majd közösen menjenek a pénzt felvenni. A naiv nyertes el is fogadta az ajánlatot - amikor pedig másnap elment barátjához a szelvényért, Christoforo felesége közölte vele, hogy férje már mindent elintézett, s a pénzt hamarosan átutalják Alexis bankszámlájára.

Ezt azonban várhatta - így azután a kongói fiatalember feljelentést tett, s a nyomozás kiderítette, hogy a nyeremény a barát feleségének bankszámlájára került.

Christoforo azzal védekezett, hogy a lottószelvény az övé volt, nem Alexisé. Kijelentéseit azonban megkérdőjelezte, hogy egy kulcsfontosságú kérdésre - arra, hogy mit jelent az a név, amely a nyertes szelvény hátulján szerepelt -, nem tudott mit mondani. Alexis viszont tudta a helyes, 1,3 millió eurót érő választ: mint mondta, ő maga írta oda annak a mágusnak a nevét, aki előre megjósolta neki a nyertes számokat.