A somogyi település termálvize fokozza a szerelmeskedési készséget. Bár igazolni ez idáig tudományosan nem sikerült, de akik megfordultak a csokonyavisontai fürdőben, állítják: a víz igen jó hatással van a szexuális életre.

Csík László polgármester maga is hallott a víz szokatlan tulajdonságáról, s egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a vizüknek valóban van ilyen hatása. Elmondta, hogy nemrég több környékbeli termálvizet bevizsgáltattak, és ennek alapján a csokonyavisontai bizonyult a legjobb kémiai összetételűnek. A vízben nagy mennyiségben található nátrium, hidrokarbonát, jodid és fluorid, s ezek szinte minden mozgásszervi betegségre, nőgyógyászati panaszokra jó hatással vannak, de gyomorbántalmakra ivókúrának is ajánlják.

Ezt hivatalos szakvélemények is megerősítik, szemben a szerelemkúrára való alkalmassággal, ám ez utóbbiról a polgármester úgy vélekedik, ártani biztosan nem árt. A helyiek örülnek a megnövekedett látogatószámnak, ugyanis terveik szerint európai színvonalú, a jelenleginél kétszer több vendéget fogadó termálfürdőt kívánnak kialakítani.