A legnépszerűbb amerikai sorozat, a Jóbarátok sugárzását túlságosan kockázatos vállalkozásnak ítéli a kínai közszolgálati televízió, mert túl sok szó esik benne a szexről - idézte a China Daily kínai napilap internetes honlapját a hírügynökség.

Kínában, ahol minden televízió állami felügyelet alatt áll, a Kínai Központi Televízió (CCTV) úgy tervezte, hogy megkezdi a Jóbarátok című tévésorozat sugárzását. A szerkesztők megpróbálták kihagyni az epizódokból a szexről szóló részeket, de ez "rengeteg fordítási és rövidítési problémát okozott" - közölte Csin Minghszin (Qin Mingxin), az adó szórakoztatási osztályának tagja. "Azt hittem, hogy a sorozat elsősorban a barátság témájára összpontosít, de miután gondosan végignéztem, rájöttem, hogy minden epizódnak köze van a szexhez" - mondta bánatosan Csin Minghszin.

"A hat fiatal főhős szabados viselkedését még nem lenne képes elfogadni a kínai közönség" - idézte a hírügynökség a televíziós személyiséget.

A Jóbarátok egyébként máris népszerű Kínában, hamisított DVD-lemezeken több évjáratot meg lehet szerezni utcai árusoktól, akárcsak a hollywoodi filmipar jó néhány termékét.

A sorozat 1994 óta az amerikai NBC tévétársaság legsikeresebb sorozata, a tervek szerint a 2003-2004-es évfolyammal fejezik be.