A cola-automata és a csoki-automata után újabb áttörés történt a gyorsétkeztetés területén: Belgiumban hamarosan megjelennek majd az utcasarkokon a pizza-automaták.

Az új szolgáltatást forgalmazó cég szerint az automatából a megfelelő összeg bedobása után ugyanolyan finom és friss, ropogós, meleg, 24 centiméteres átmérőjű pizza esik majd ki, mint amilyent az éttermekben lehet kapni. Ráadásul a gyorsaságra sem lehet panasz, hiszen nem kell órákat várni: az automata három perc alatt kiadja a kért terméket, ráadásul négy szeletre vágva. Az étlap egyelőre elég szegényes (az első időkben az egyszerű sajtos-paradicsomos, a szalámis, a tonhalas és a vegetáriánus pizza közül lehet majd választani) - viszont állítólag a minőség az ínyencek igényeit is kielégíti, hiszen az automatában igazi sütőben sül majd át a tészta.

A forgalmazó arra még nem adott egyértelmű választ, hogy a pizzák mennyibe kerülnek majd, azaz árban is állják-e a versenyt a hagyományos éttermekkel. Mindenesetre megnyugtató, hogy a bejelentés szerint az automatáknál - a pizzériákhoz hasonlóan - bankkártyával is lehet majd fizetni.