Az ellenfélnek drukkolnak a horvát melegek A horvát melegek nem saját hazájuk válogatottjának, hanem az angoloknak fognak szurkolni az Európa-bajnokságon, mert a horvát csapat szövetségi kapitánya megsértette őket. A 71 éves Otto Baric kijelentette, hogy soha nem válogatna be a csapatába melegeket, mert a homoszexualitást "abnormálisnak" és az "ifjúságra veszélyesnek" tartja.

A Jutarnji List című zágrábi lapban magabiztosan jelentette ki, hogy játékosai között biztosan nincsenek melegek, már csak azért sem, mert ő "képes 10 perc alatt leleplezni egy homoszexuálist annak alapján, ahogy beszél, ahogy viselkedik és ahogy közeledik az emberekhez". Azt mondta, hogy a masszőrök között akadtak homoszexuálisok, de azokat "automatikusan kirúgták".

Ante Tomic, a horvát melegek egyik szóvivője a The Sun című brit lapnak elmondta, hogy ezentúl az angol válogatottnak fognak szurkolni, tekintettel a homoszexuálisok által Nagy-Britanniában élvezett széles körű jogokra. Dorino Marin, az Iskorak nevű melegszervezet vezetője szerint Baric szégyellje magát és inkább a játékosok sportteljesítményével foglalkozzon, mint az emberek magánéletével.