Elcserélt leves miatti álmatlanságért perelt be egy éttermet egy férfi az Egyesült Államokban, és kis részben meg is nyerte. A 64 éves Donald Johnson 55 ezer 356 dollárt követelt kártérítésként egy étteremláncolattól, amiért az általa rendelt krumplileves helyett kagylólevest tett elé a pincér. A levestől allergiás roham tört rá, olyan erős, hogy a mentők vitték el az étteremből. Johnson azt állítja, hogy a - még 1995-ben történt - kagylóleves-fiaskó miatt pszichikai és alvási rendellenességekkel küszködik.

A férfi azonnal pert indított az étteremlánc ellen, amely 1999-ben ezer dollárt ajánlott fel kártérítésként. Johnson ezt nem fogadta el, és azóta is pereskedett. A minap azonban pontot tettek az ügyre: az esküdtszék négy napos tárgyalás után az 55 ezer 356 dolláros kártérítés helyett 407 dollár ítélt meg neki az allergiás roham orvosi költségeinek fedezésére.

Az esküdtek úgy vélték, hogy nem a kilenc évvel ezelőtti leves miatt alszik rosszul Johnson, hanem inkább amiatt, hogy szégyentáblára került kiskorú ellen szexuális zaklatása miatt, és talán börtönélményei sem hagyják nyugodni, mert hogy időközben rács mögött is eltöltött némi időt.