Barbie és Ken, a tökéletes műanyagpár szakított egymással, ezzel 43 évig tartó románc ért véget.

Barbie és Ken úgy érzik, most már itt az ideje, hogy külön folytassák életüket, de azért jó barátok maradnak - mondta Russell Arons, a Mattel cég helyettes marketingfőnöke.

Arons tagadta a szóbeszédeket, hogy a váláshoz köze lenne egy bizonyos Cali (mint Kalifornia) nevű "barbilánynak", akinek képmásai most árasztották el a nagy áruházakat. Nem is gondolhatja ezt komolyan senki, hiszen Cali-Barbie gördeszkás rövidnadrágot, bikinifelsőt és fém karikafülbevalót visel, ráadásul a bőre is barnább. Az új stílushoz már az udvarló is megvan: Blaine, az ausztráliai fekete gördeszkás.

Barbie, a világ legnépszerűbb divatbabája 1961-ben találkozott Kennel egy tv-hirdetésben, és azóta elválaszthatatlanok. A marketingvezető tájékoztatása szerint a szakítás egyik oka Ken vonakodása lehet a házasságtól. A másik ok bizony Barbie karrierépítése. Az 1959-es születésű Barbie Millicent Roberts már annyi szakmában dolgozott - rocksztártól a katonaorvosig minden volt már -, és jelenleg is 150 országban árusítják. A Mattel adatai szerint minden másodpercben három Barbie-t adnak el a világon. Kérdésre válaszolva Arons elmondta, hogy Kenre is új kihívások várnak.