Férjfogási szempontból állított össze legényes várostoplistát egy New Yorki-i marketing cég, ám csak az Egyesült Államokra vonatkozóan.

Az egyes településeket 25-34 életév közötti legénygazdaságuk és hasonló korcsoportú leánybőségük alapján rangsorolta a felmérés, de nem csak a legénygazdagság, hanem a legények gazdagsága alapján is. Az első helyen San Francisco, Oakland és San José végzett holtversenyben. A második az alaszkai Anchorage lett, a harmadik helyet ugyancsak megosztva kapta Washington és Baltimore, míg a negyedik a Wisconsin állambeli - már csupán nemi szempontból is igen érdekes nevű - Sheboygan ("Nőfiúgan") lett.

Az AP jelentése csupán Anchorage-re és Sheboyganre tért ki aránymutatókkal. Ezek szerint Anchorage-ben 10 hajadonra 15 legény jut, míg Sheboygan még ennél is gazdagabb férfiakban: 18 jut 10 hölgyre. A legénykedés azonban kevés, mert tehetősnek is kell lenni, és emiatt kapott kettővel jobb helyezést az amúgy legényekben szegényebb Anchorage Sheboygannél.

Ami a nők tapasztalatait illeti, a listát nem igazolják egyértelműen a beszámolók. "Egy bárban dolgozom, és gyakran próbálnak ismerkedni velem, de még egy fia gazdag, egyedülálló férfit se láttam" - mondta Jenny Stengel, egy 23 éves, sheboygani bártündér.