Kilencedik alkalommal rendezték meg a Budapesti Operabált, mely idén a német kultúra jegyében zajlott. A honi politikai és művészi eliten kívül számos külföldi - elsősorban német - híresség is megjelent az eseményen: Brigitte Zypres német igazságügy miniszter, Dirk Plum, a brémai kereskedelmi kamara elnöke, a legismertebb vendég azonban kétségkívül Katarina Witt, jégtáncos volt - írja a Blikk.

A bál bevételének egy részét jótékony célokra ajánlották fel: idén a budai vár Szentháromság-szobrának felújításához járulnak hozzá. A sétálójegyek ötvenezer, a páholyjegyek kétszázezer forintba kerültek.

Az esemény fényét beárnyékolta, hogy a szervezők minden egyes vendéget detektoros kapun léptettek át, hogy kiszűrjék azokat, akik be akarták vinni telefonjukat vagy fényképezőgépüket, amelyek használata tilos volt a rendezvényen. A vendégek egy része szóvá tette, hogy a szigorú motozás nem méltó az Operabál rangjához. A szokatlan intézkedést a rendezők azzal indokolták, hogy a rendezvény közvetítési jogát egyetlen cégnek adták el.