Mel Gibson vihart kavaró Krisztus-filmjének bemutatója új divatcikkeket teremtett az Egyesült Államokban: óriási a kereslet az olyan emléktárgyak iránt, mint a kereszt vagy szög alakú kitűzők, függők. A filmhez kapcsolódó bizsuk gyártásával foglalkozó kaliforniai Bob Siemon Designs cég, amely a Gibson Icon Productionstól megvásárolta az erre vonatkozó licencet, ónból készíti azoknak a szögeknek a kicsinyített, bőrszíjon hordható másolatát, amelyeket Krisztus, illetve Mel Gibson megfeszítésekor alkalmaztak a filmen.

"Egyik napról a másikra hihetetlen igen nagy kereslet alakult ki" - mondta el az újságíróknak Siemon. A cég alkalmazottai hetente hat napon át 10-14 órás műszakokban dolgoznak, hogy eleget tehessenek a rendeléseknek. 75 ezer kereszt-, és ugyanannyi szög-függőt szállítottak le a bemutató előtt.

A szög-függő, amely a filmben alkalmazott szögek kicsinyített mása, 17 dollárba kerül. Maga Siemon tervezte, aki hívő katolikus. "Ez a szög a keresztény ember új jelképe, amellyel vállalja identitását és amely talán beszélgetés kiindulópontjává is válhat" - vélekedett az emléktárgy-készítő.