Vitaminnal a kóros hajhullás ellen

2004.03.11. 14:52
A hajhullás megállítása nem reménytelen - állítják szlovén kutatók, akik évek óta vizsgálják a fejbőr sejtjeinek lebontási rendellenességeit. Az Illirija nevű szlovén kozmetikai nagyvállalat kutatói szerint a hajhullás nem más, mint a fejbőr sejtjeinek lebontási rendellenessége, ami csak akkor tekinthető kórosnak, ha legalább 100 hajszálat veszítünk el naponta.

A hajhullás megállítására már nagyon sok csodaszert kipróbáltak és mindenki másra esküszik. A szlovének a komlóban és a vitaminokban látják a megoldást és ezt alkalmazzák elsősorban.

A természetes hatóanyagokat tartalmazó tonikok, samponok és balzsamok tonnáit vásárolják az emberek világszerte hajkoronájuk megőrzésére. Újabban azonban egyre többen döntenek a drasztikusabb beavatkozások mellett. Férfiak esetében a hajbeültetés egyre elterjedtebb, jóllehet fájdalmas és drága eljárás. A nők közül pedig ma már nemcsak a sztárok büszkélkednek idegen tollakkal, jobban mondva, mások hajával. A póttincsek - bár ezek is méregdrágák és beillesztésük a valódi hajcsomók közé hosszadalmas - egyre kapósabbak.